Otevírá se základní škola na internetu

pátek 26. června 2009 ·

Učení přes internet si již mnoho Čechů osvojilo a využívá jej zejména k výuce jazyků. Novinkou v tomto směru je portál určený pro děti Učení on-line, který je zaměřen na učení všech předmětů základní školy.

Učení online (www.ucenionline.com) je portál na bázi výměny informací mezi dětmi, učiteli a rodiči. Funguje tak, že do označené schránky může kdokoliv zaslat příspěvek, tj. dokument, hru, audio, video, radu, týkající se libovolného předmětu základní školy a za to jsou mu připsány kredity na jeho konto, na základě kterých si může stahovat příspěvky ostatních. Tím se automaticky množí obsah portálu a vzniká základní zdroj učebních podkladů. Nadstavbou je vytváření příspěvků a odborný dohled od učitelů, kteří portál začínají využívat hromadně i do hodin své výuky. Žáci za pomoci rodičů mají možnost si přes intranet navolit svůj osobní učební plán a požádat živého učitele o konzultaci nebo doučování.

„Zájem je obrovský, zdaleka překonal naši původní představu. Každým dnem nám roste počet registrovaných uživatelů, jejichž nejčastějším požadavkem je připravit se na zkoušku nebo pomoc s úkolem," říká Robert Neubert, ředitel Neubert marketing & Company, firmy provozující portál.

Paradoxně myšlenka zrealizovat web, na kterém by se shromažďovala učební látka, testy, úkoly a ještě k tomu byla odborná pomoc přes intranet, vznikla zcela náhodu a ještě k tomu jako vedlejší produkt serveru www.veseledeti.cz. „Ano, je docela možné, že přehodnotíme naše podnikatelské aktivity a z výrobce hraček a školních potřeb se změníme na první internetovou školu," usmívá se Neubert.


A jak hodnotí portál učitelé?

Podle Lenky Eiseltové, učitelky z 2. základní školy v Berouně, portál by od ní dostal zatím dvojku. „I když příspěvky každým dnem přibývají, tak jich zde ještě není tolik, kolik by bylo třeba. Pozitivně hodnotím kvalitu obsahu a celkovou technologii stránek, například učení přes intranet."

Ivona, Gryčová, učitelka českého jazyka z Českého Těšína, dodává: „Velice ráda jsem se připojila do tohoto portálu. Přináší mi zcela nové možnosti a metody práce dětmi."


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger