Kateřina Kostková: Prezentace Anorexia nervosa

středa 5. srpna 2009 ·

Prezentace o anorexii se zabývá jedním z velkých problémů současné společnosti – ideálem krásy. Hodí se pro základní i střední školy.

V prezentaci se autorka snaží vyvracet představu o tom, že hubená = krásná, zabývá se popisem nemocí z toho plynoucích. Prezentaci je možno zařadit do výuky na základní i střední škole. Je možno využít hodin chemie (kapitoly lipidy, sacharidy, bílkoviny), hodin biologie (trávící soustava člověka), hodin základů společenských věd nebo rodinné výchovy (kapitola psychologie) nebo hodin dějepisu (kapitola Rakousko-Uhersko a císařovna Sissi).

Prezentaci nejčastěji zařazuji na začátku kapitol jako motivační prvek nebo na konec kapitol jako souhrnné opakování. Také je možné zadat žákům zajímavá témata (anorexie, bulimie, obezita, obezita ve světě zvířat) a oni sami si vyhotoví prezentace, o kterých je pak možné ve třídě diskutovat.

Prezentaci si můžete stáhnout ZDE.

Poster si můžete stáhnout ZDE.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger