Karel Černý: Vzdělanostní společnost po česku?

středa 16. září 2009 ·

Rozhovory o životě a škole pro 21. století.

Ústředním tématem knihy rozhovorů Karla Černého Vzdělanostní společnost po česku? s předními osobnostmi českého veřejného života jsou dvě vzájemně provázaná témata: dramatické změny v životě společnosti a staré i nové výzvy na straně jedné a odpovídající podoba vzdělávání pro třetí milénium na straně druhé.

Jak by měla vypadat ideální škola a vzdělávání pro 21. století?
Jaký by měl být ideální učitel, který by co nejlépe připravil naše děti a vnuky pro život a pro převratné změny, které s sebou doba přináší?
Dokáží se čeští žáci bránit manipulaci stále mocnějších médií?
Stanou se z žáků aktivní a zodpovědní občané?
Pokud tomu tak není, proč?

Právě na tyto a mnoho dalších podobných otázek se snaží dát odpověď kniha, která vychází v Nakladatelství Lidové noviny v těchto dnech.

Na otázky autora odpovídali: Václav Cílek – Tomáš Halík – Karel Hvížďala – Helena Illnerová – Kateřina Jacques – Jana Hybášková – Jaroslav Míl – Petra Procházková – Martin C. Putna – Šimon Pánek – Jan Sokol – Helena Třeštíková


Knihu si múžete objednat také ZDE.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. září 2009 v 9:17  

To se divím, že se nezeptali i pana Ondřeje Hausenblase. Člověk, který snad nedělá nic jiného, než že v médiích popisuje, jak má vypadat ideální učitel a zůstane nevyužit?

Anonymní řekl(a)...
16. září 2009 v 11:58  

To je zajímavý výběr pedagogickýh "odborníků". Bylo by dobré, aby jmenovaní nastoupili do ZŠ - třeba do 9.tř. a pokusili se tak 5 let učit. Rád se na knihu podívám v knihkupectví a budu snad oblažen skvělými myšlenkami (jinak tradičních myšlenek a frází jsme probrali v našem školství neúrekom). ROKO

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger