Prohlášení týmu posuzovatelů OECD k Bílé knize terciárního vzdělávání

středa 21. října 2009 ·

Stanovisko expertů Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) k reformě vysokých škol zveřejněné na mezinárodní konferenci „Bílá kniha terciárního vzdělávání v ČR“, kterou uspořádalo MŠMT 16. 10. 2009.


Ve stanovisku se píše: „Předchozí dva dny jsme naslouchali odborníkům ze státní správy a zástupcům institucí terciárního vzdělávání, kteří probírali – a někdy kritizovali – tento dokument. V listopadu předloží OECD k Bílé knize písemné vyjádření. Dnes se s vámi podělíme o některé dojmy, jak na nás Bílá kniha a její analýza českého terciárního systému zapůsobila. Bílou knihu vítáme a vidíme v ní prvky citlivé analýzy a cenné návrhy.“

Stanovisko se zaměřuje na tři klíčové oblasti: financování systému terciárního vzdělávání, strukturu systému a potřebu jasnější diferenciace institucí a uspořádání systému terciárního vzdělávání z hlediska vedení na systémové úrovni a institucionálního řízení.

Celý text stanoviska si můžete přečíst ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger