Software pro třídní výuku s novými komponenty audio monitoringu

pátek 23. října 2009 ·

V této multimediální době, kdy počítačové vzdělávání je naprosto běžnou záležitostí a některé oblasti se bez užívání počítačů dokonce neobejdou, potřebují učitelé vhodné řídící nástroje, aby zajistili, že studenti technologie využívají skutečně k zamýšleným účelům. Tradiční ICT a v rostoucí míře i výuka jazyků jsou specifickými oblastmi, kde pozornost studentů může být snadno rozptýlena.

Jednička na trhu v řešení třídního managementu, NetSupport School, pomáhá učitelům bezkonkurenční škálou nástrojů PC Monitoringu a Kontroly. V této nové verzi produkt rozšiřuje své schopnosti ve výše zmíněné oblasti tím, že přidává Audio Monitoring. Vizuální sledování činností studentů je jedna věc, ale můžete si být v hodině jazyků vedené na počítači jisti, že se studenti skutečně věnují zdokonalování svých francouzských vědomostí namísto poslouchání nejnovějších hudebních žebříčků?

Naprosto jasné ikony studentů učitelům umožňují pohled na aktivitu třídy v reálném čase, kdy každá ikona zobrazuje vizuální indikátory ukazující, které počítače mají aktivní audio a/nebo mikrofon. Učitel následně může poslouchat jednotlivé studenty, aby zjistil, zda se skutečně věnují úkolu (či nikoliv), a pokud je třeba, vést individuální chat se zvoleným studentem, aniž by rušil zbytek třídy. Inovativní prvky nahrávání a přehrávání umožňují uložení klíčových bodů a opětovné přehrání studentovi nebo celé třídě.

Nástrojová lišta NetSupport School vyhrazená studentovi se u studentů ukázala jako velmi oblíbená. Nyní je program spíše, než jako nástroj "špehování", přijímán jako spolupracující aplikace ku prospěchu studentů i učitelů. Ve verzi 10.50 nástrojová lišta studentům nabízí ještě vyšší funkčnost.

Aby učitelé ušetřili čas, který museli trávit vysvětlováním studentům, kde jsou uloženy pracovní složky pro danou hodinu, nebo odblokováním jednotlivých uzamčených počítačů, mohou nyní jen přidat “link” pro daná data přímo na nástrojovou lištu studenta.

Verze 10.5 přidává také vylepšené připojení k sítím, dále představuje novou možnost “připojení k místnosti” a vylepšuje podporu pro prostředí koncového serveru a tenkého klienta.

Při zavádění produktu Matt Jones, vedoucí oddělení vzdělávání ve společnosti NetSupport, potvrdil, že společnost přes ekonomické klima nespí na vavřínech: “Naši klienti si mohou být jisti, že nebudeme využívat současné zpomalení ekonomiky jako omluvu pro omezení naší strategie rozvoje. I nadále pokračujeme v investování do aktualizací našich produktů na trhu. Zavádění nové technologie do vzdělávání nejeví žádné známky zpomalení a je tedy nanejvýš důležité, abychom pokračovali ve vývoji našich produktů tak, aby plnili každodenní úkoly ve školách, na univerzitách a v dalších vzdělávacích institucích a podporovaly jejich stále více sofistikované IT struktury.

Pro další informace a stažení bezplatné zkušební verze NetSupport School 10.50 pro 40 stanic navštivte www.netsupportschool.com.

2 komentářů:

BoBr řekl(a)...
26. října 2009 v 8:57  

Propagace podobného SW, který je jednoznačně překonaný a použitelný jen v lokální síti, Učitelskými listy je obtížně pochopitelné. Nějak si neumím představit výuku jazyků, kde si každý žák dělá cosi sám na počítači a učitel ho sleduje. V zásadě by mohl sedět v kabinetu! Opravdu se nejedná o nic jiného než o "špehování".

Anonymní řekl(a)...
4. listopadu 2009 v 23:19  

Nice audio monitor info.
Blogtika: Start your blog community

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger