Martin Matějka: Jak chápat občanskou gramotnost

pondělí 23. listopadu 2009 ·

Příspěvek přednesený na kulatém stole SKAV a SVP PedF UK 15. 10. 2009 na téma „Občanská gramotnost“.

Výstup z kulatého stolu si můžete přečíst ZDE.

Mgr. Martin Matějka, představitel Sdružení pro výchovu k občanství a demokracii a pedagog Gymnázia Poděbrady, se zamýšlel nad otázkou, jak chápat občanskou gramotnost, jak jsou nastavena průřezová témata a celý vzdělávací cyklus.

Příspěvek si můžete stáhnout ZDE.


1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
25. listopadu 2009 v 8:35  

Tak a máme další pojem, už se těším, až na škole budeme zavádět metodika nebo koordinátora OG, samozřejmě s patřičným proškolováním a certifikováním. Nabízím ještě další možnosti - filmová gramotnost (žáci toho totiž moc nevědí o filmové tvorbě), fotografická gramotnost (oni totiž neumí dělat ani moc hezké digitální fotografie), dentální gramotnost (možná si někteří nečistí moc dobře zuby), sexuální gramotnost (občas totiž nějaká žákyňka do toho vlítne). Jo a není to tak dávno, co tehdejší ministr Liška měl nějaké jednání s architekty, a objevili, že žáci nemají moc povědomí ani o architektuře (architektonická gramotnost).

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger