Vladimír Srb: Učitelé jsou nespokojeni, chtějí účinnou podporu

středa 9. prosince 2009 ·

Prezentace Mgr. Vladimíra Srba na kulatém stole SKAV a SVP PedF UK 19. 11. 2009 na téma „Jaké je naše školství a co si o něm myslíme“.

V tomto vystoupení byly prezentovány vybrané závěry z veřejné diskuse o profesním standardu učitele.

Prezentaci si můžete stáhnout ZDE.

Výstup z kulatého stolu si můžete přečíst ZDE.



2 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
9. prosince 2009 v 10:47  

Jako velký fotbalový nadšenec jsem požádal trenéra žákovské drobotiny, aby svoje svěřence vybavoval především kompetencí ke střílení gólů.
Opáčil mi ten dobrý muž, že se s debilama nebaví.

Anonymní řekl(a)...
9. prosince 2009 v 13:26  

Co dodat?
Je chályhodné a hlavně potřebné ukazovat realitu a pokusit se o zpětnou vazbu těm, kdo to vedli a řídili do tohoto stavu. Je to sice trochu šokující, když takto všeobecné stavy reality musí být dokazovány statistikou. Tedy, že si jich "kompetentní" lidi po dlouhou dobu nevšímali, nebo je nebrali vážně. Na co je např. tedy školní inspekce. Že by ji MŠMT nebralo vážně?
Každá statistika je však tak vypovídající, jaké rolišení vyvolá u těch, kdo mají vlastně prohlédnout. A zde se po mnoha zkušenostech obávám, že v tom skleněném zámku prostě jinak chápou potřeby svých plebejců. Vlastně je nechápou, neboť s nimi nežijí každodenní shon a vypětí. A proč je to pro ně neviditelné? Protože pro rozlišení vážnosti či naléhavosti situace potřebujete mít někde uvnitř jakýsi nástroj pro vnímání potřeb druhých a jakousi hlubší zkušenost, která není vykazována jen znalostí zákonů a vyhlášek, ale zejména vlastním rozhledem a pospojovanou smysluplností mnohých faktorů, které ovlivňují tzv.kvalitu. Pokud v člověku není takový obsah, pak jakákoli iniciace fornou analýzy nemůže vlastně nic napovědět.
Dá se s tím něco udělat?

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger