Jan Konopka: Počítačové kurzy levně a pro každého

pondělí 1. února 2010 ·

Naučit se pracovat s počítačem můžete začít v každém věku. I tak by se mohl jmenovat soubor kurzů IT gramotnosti pro širokou veřejnost, který otevírá na jaře 2010 občanské sdružení Služba škole MB.

Tato vzdělávací agentura již 7. rokem organizuje Mladoboleslavskou univerzitu třetího věku a volného času seniorů a ve vzdělávání dospělých působí přes deset let. „Díky dotacím, o které jsme požádali magistrát na podzim, jsme schopni otevřít několik programů vzdělávání nejen pro seniory,“ prozradil ředitel organizace Ivo Rašín. Podmínkou pro přijetí není věk ani dosažené vzdělání či působnost na trhu práce. Cena za 8 lekcí po 2 hodinovém bloku je právě díky dotacím pouze 490 Kč. „V podstatě všechny vybrané peníze jdou na zdokonalení naší nabídky, platbu lektorům a na vybavení včetně nájmu,“ dodává manažer vzdělávání Jan Konopka.

Nabídka kurzů bude zveřejněna od začátku února a je zaměřena na úplné začátečníky a také na uchazeče, kteří se chtějí zdokonalit v různých oblastech využití počítačů. Témata jsou různá: hledání informací na internetu, využití internet bankingu, zabezpečení počítače, komunikace včetně sociálních sítí, zpracování a archivace fotografií, zpracování videa a další. „Právě volba témat pro kurz bude součástí ankety, kde si každý může vybrat téma a podle poměru hlasů bude čas optimálně určen pro dané okruhy. Ale ani menšina nepřijde zkrátka, pouze se přizpůsobí osnovy kurzu požadavkům účastníků. Vycházíme tím maximálně vstříc poptávce po kurzech a doufám, že budeme mít úspěch, “ osvětlil Konopka.

Přihlásit na kurz se můžete na stránkách www.sskolemb.cz a také v kanceláři studijního oddělení Služby škole MB na adrese: třída Václava Klementa 601, Mladá Boleslav.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger