Dětská tisková agentura vyhlašuje konkurz na redaktory dětských médií

čtvrtek 29. dubna 2010 ·

Dětské noviny, dětské rádio a dětská televize. To jsou redakční týmy, které každoročně pracují při Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově. Jejich členem se může stát každý ve věku od 10 do 18 let. Musí však úspěšně projít konkurzem nazvaným Záhada Noratel.

„Noratel je zkratkové slovo složené z počátečních slabik slov noviny, rádio, televize,“ vysvětluje Slávek Hrzal z Dětské tiskové agentury.

V loňském roce se konkurzu zúčastnilo přes 300 dětí. „Zvítězily tři dívky, které se pak staly platnými členkami našich dětských médií,“ dodává ředitel festivalu ing. Marek Poledníček.

„Na festivalu Oty Hofmana to bylo vážně moc supr. Na zážitky z festivalu nikdy nezapomenu. Otevřu si internet, zadám www.zahadanoratel.cz a budu se jen usmívat a vzpomínat. Na všechno to nejkrásnější, co mě potkalo na festivalu v Ostrově. Všechny zdraví Barča,“ tak vzpomíná na své první novinářské působení jedna z loňských vítězek.

A právě proto, že první ročník Záhady Noratel byl úspěšný, rozhodli se v něm organizátoři letos pokračovat. Konkurz je zpracovaný jako internetová hra a má několik úrovní. Po splnění jedné postupuje účastník do další. Každá vyšší úroveň je náročnější. V prvních kolech si děti formou testu zopakují základní znalosti z hodin slohu a mediální výchovy a dozvědí se něco z historie Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. V druhém kole je čekají menší praktické úkoly, jako je například zpracování jednoduché zprávy nebo příprava rozhovoru. Závěrečnou částí konkurzu je příprava materiálu pro vybranou redakci – novin, rádia nebo televize. Na to budou mít děti celé letní prázdniny. V září pak odborná komise posoudí zaslané práce a vybere vítěze, kteří zasednou k redakčním počítačům, za rozhlasové mikrofony nebo do televizního studia ostrovského festivalu.

Konkurz Záhada Noratel startuje 1. května 2010. Přihlásit se je možné pouze elektronicky na adrese www.zahadanoratel.cz.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger