Radka Kvačková: Když nás zruší, bude to znát

úterý 9. listopadu 2010 ·

Ředitel Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV) Miroslav Procházka připouští, že v něčem se s jinými ústavy dublují, ale ne ve všem.


Zdroj: Lidové noviny, příloha Akademie 2. 11. 2010

O rušení ústavů mluví na začátku svého funkčního období skoro každý ministr školství. Ten současný ale vypadá, že to myslí vážně. Nedávno se objevila zpráva, že Josef Dobeš chystá sloučení Výzkumného ústavu pedagogického (VÚP), Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV), Institutu pedagogickopsychologického poradenství (IPPP) a Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) do jedné, přímo řízené organizace. To se nám zdálo být dobrým důvodem k tomu, abychom zavolali některému z ohrožených ředitelů. Miroslav Procházka stojí v čele Národního ústavu odborného vzdělávání, který letos oslavuje už šedesát let od svého založení. A přitom spousta lidí vůbec neví, co taková instituce vlastně dělá a jestli k něčemu je.

Celý rozhovor najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger