Zdravá pětka má Veselou kuchařku pro děti

pátek 25. března 2011 ·

Zdravá Pětka připravila pro všechny začínající malé kuchtíky vlastní kuchařku. Pomocí zábavných a tvořivých receptů učí děti samostatnosti v kuchyni. Vtipné ilustrace popisují a vysvětlují dětem vše okolo jídla, vaření a zdravé výživy. Zároveň jsou pro děti připraveny zbrusu nové výukové Zdravé listy. Výtisky pro školy jsou zdarma.

Publikaci i výukové materiály si může bezplatně pro své žáky objednat každá škola prostřednictvím objednávkového formuláře na www.zdrava5.cz.

Ve Veselé kuchařce najdete například recepty na přípravu salátu z rajčat a mozzarelly, neboli Červenobílé stonožky, tvarohové alias Dopisové pomazánky a mnoho dalších zdravých a atraktivních receptů.

Zdravá pětka je projekt značky Albert orientovaný na zdravou výživu dětí. Jeho název souvisí s doporučením odborníků konzumovat denně alespoň pět porcí ovoce a zeleniny. Zdravá Pětka realizuje pro děti mateřských a základních škol výukové programy v netradiční škole ovoce a zeleniny. Formou her a soutěží se snaží u dětí změnit pohled na ovoce a zeleninu tak, aby se přirozenou součást jejich každodenní stravy. Prostřednictvím linky 800 402 402 zabezpečuje také bezplatné výživové poradenství.


_________________

Nadační fond Albert zastřešuje charitativní aktivity značky Albert. V rámci projektu Bertíci Albert věnoval více než 67 milionů korun na projekty vzdělávání a osobního rozvoje dětí v dětských domovech a dalších sociálních institucích. Hlavním zdrojem příjmů Nadačního fondu Albert je prodej odnosných tašek v prodejnách Albert. Ve správní i dozorčí radě Nadačního fondu Albert jsou zastoupeni také odborníci na hlavní podporované oblasti – sociálně znevýhodněné skupiny a podporu zdravého životního stylu. Nadační fond Albert byl založen 1. září 2009. 


Více informací naleznete na www.nadacnifondalbert.cz.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger