Božetěch Siwek: Jak si poradit s pravopisem

úterý 4. října 2011 ·

Kniha může posloužit jako užitečný pomocník rodičů i učitelů dětí s poruchou pravopisu.


Božetěch Siwek: Jak si poradit s pravopisem. Cvičení pro děti s dysortografií. Portál, Praha 2011.

Dysortografie je specifická porucha pravopisu. Obvykle se vyskytuje spolu s dalšími specifickými obtížemi, nejčastěji dyslexií (poruchou čtení), nebo s poruchou psaní (dysgrafií).

S pravopisem se potýká nejen nemálo žáků základních i středních škol, ale i vysokoškoláci. A pravopisné chyby najdeme na mnoha místech kolem nás – stačí se podívat na reklamní poutače nebo prolistovat noviny. Česká mluvnice je hodně komplikovaná a děti, které mají poruchu učení, mohou se spoustou jevů doslova zápasit. Knihu uvádí stručná teoretická část, která čtenáři přiblíží problematiku specifické poruchy pravopisu. Jednotlivá cvičení, kterých jsou v knize stovky, se zaměřují na určité pravopisné jevy, autor je uvádí stručným a jasným výkladem o daném jevu a radí, jak s dítětem správně pracovat. Publikace v sobě tedy pojí potřebnou teorii s řadou praktických úkolů.

PaedDr. Božetěch Siwek, Ph.D. vystudoval učitelství pro 1. stupeň ZŠ a speciální pedagogiku. Působil jako učitel a speciální pedagog a v současnosti se zabývá speciálně-pedagogickým poradenstvím. Publikoval řadu článků v časopise Rodina a škola a v různých speciálně pedagogických sbornících.


Knihu si můžete objednat ZDE nebo ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger