Poznejte mobilní web NTK

sobota 10. prosince 2011 ·

Národní technická knihovna připravila pro své klienty novinku – mobilní webovou prezentaci. Můžete si prohlížet informace o knihovně kdykoliv a kdekoliv.

Mobilní web je možné používat z mobilních zařízení, jako jsou telefony s operačním systémem Android či iOS. Web automaticky rozpozná mobilního klienta, poskytne rozhraní optimalizované pro zmenšené displeje, a nabízí tak funkcionalitu webu NTK v kapesní velikosti. Je možné například sledovat přehled výstav, žádat o reprografické služby, zadávat rešerše, číst novinky, prohledávat telefonní seznam a prohlížet si informace o knihovně kdykoliv a kdekoliv.

„Jsme první knihovna v České republice, která zahájila provoz mobilní verze webové prezentace. Reagujeme tak – coby moderní knihovna – na nastupující trend, který jasně ukazuje nárůst mobilních klientů především v dalších letech," dodává k problematice webové prezentace Ondřej Koch, hlavní vývojář mobilního webu NTK.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger