Zdeněk Šimanovský, Alena Tichá: Hrajeme si s písničkou

pátek 11. května 2012 ·

Zpěvník s návody na hry pro děti obsahuje bezmála sto písniček vhodných pro práci s dětmi. Jsou v jednoduché notové lince s akordy a každá je doplněna návody k hrám a činnostem.

Na náladu, obsah a děj písniček navazují náměty na činnosti, které umožňují dramaticky zpřítomnit postavy a situace. Práce s písničkami a náměty na hry podporují zdravé, uvolněné a spontánní klima ve třídě, radost i sebepoznání. Kniha bude dobrým pomocníkem učitelek, vychovatelek a rodičů dětí předškolního věku i dětí prvního stupně základních škol, přibližně do jedenácti let. Kniha je doplněna CD s hudebním doprovodem.

Mgr., MgA. Zdeněk Šimanovský absolvoval dramaturgii divadla, psychologii, výcviky v psychoterapii, konstelacích a řadu kurzů. Externě učí na PedF UK, pracuje jako terapeut a supervizor v oblasti systemické muzikoterapie, psycholog a lektor psychoterapeutických výcviků. Je autorem a spoluautorem šesti knih vydaných v nakladatelství Portál, např. Lidové písničky a hry s nimi, Hry pro zvládání agresivity a neklidu, Hry s hudbou a techniky muzikoterapie, a DVD Hry s hudbou pohybem a zpěvem pro mladší a starší děti.

PaedDr. Alena Tichá, Ph.D., vyučuje zpěv na PedF UK a ZUŠ, odborně se zabývá metodikou hlasové výchovy a práce s dětmi, jako hlasový poradce spolupracuje s pěveckými sbory všech úrovní jak doma, tak i v zahraničí, vede pracovní semináře na téma hlasová výchova, je autorkou a spoluautorkou knih vydaných v nakladatelství Portál: Učíme děti zpívat, Písničky a jejich dramatizace, Zpíváme a hrajeme si nejmenšími, Zpíváme a nasloucháme hudbě s nejmenšími.

Zvukové ukázky z knihy naleznete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger