Chemihurka s aplausem

pátek 10. srpna 2012 ·

Již 6. ročník Chemie na Slezskoostravském hradě 2012, přehlídky přírodních věd, se uskutečnil 26. června 2012.


Zdroj: Newsletter Ostravské univerzity roč. 6, č. 6, červen 2012

Kromě tradiční chemie, fyziky a matematiky se tu prezentovala i biologie, ukázky daktyloskopie a mechanoskopie či minerální sbírky. U všech stanovišť si návštěvníci mohli sami vyzkoušet zajímavé experimenty, či se jen tak dívat. Matematici připravili zábavnou šifrovací hru v tajemných prostorách hradu, doplněnou o další hrátky a soutěže. Biologové ukázali přírodu pod mikroskopem. Udělali vám tu na památku i otisk vašeho prstu.

Nechyběli ani „docentoherci“ (tři docenti katedry chemie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě popularizující chemii netradičně). Nové představení o „Chemihurce“ sehráli spolu s několika studenty katedry a sklidilo velký aplaus.

Došlo i na vyhodnocení tří kategorií (MŠ a 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ, SŠ) soutěže s přírodovědnou tématikou. Autorům nejlepších prací byly v sále hradu předány hodnotné ceny. Realizaci akce umožnil projekt OPVK „Svět vědy – záhadný i zábavný“, spolufinancovaný ESF a státním rozpočtem ČR.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger