28. 9. 2012 Noc vědců 2012

středa 26. září 2012 ·

28. září 2012, 17.00–22.00. Co má společného svítící DNA, šestinohý robot, nanotechnologie nebo Hrátky s Ferdou Mravencem? Jsou to střípky z velkolepého programu Noci vědců 2012, která se opět uskuteční na desítkách míst celé České republiky: tentokráte 28. září. Zjistěte, co se poslední pátek devátého měsíce roku koná ve vašem městě nebo okolí. Tenhle večer by totiž byla velká škoda sedět doma.


Zdroj: Web Generace Y 24. 9. 2012

Když Evropská komise před osmi lety s projektem Noci vědců začínala, dalo se tušit, že nepůjde o nic malého. Ale to, s čím se pravidelně každý čtvrtý pátek v měsíci září setkáváme na stovkách (ba možná tisících) místech po celé Evropské unii, očekávání opravdu předčí: právě tenhle jeden jediný večer v roce zcela a jedinečně patří setkávání vědců s každým, kdo má zájem se o nich něco dozvědět. Třeba to, že to nejsou jen zapálení badatelé, ale také vtipní vypravěči, hraví muzikanti, originální baviči a prostě úplně normální lidé.

Heslem letošního roku je „Věda nestárne", ovšem program by mohl klidně mít stejné motto, jako celá Evropská unie: „Jednotní v rozmanitosti". Ať už se totiž jedná o tak různorodé aktivity, jako jsou vědecké show, populární přednášky, hudební vystoupení, ukázky historické techniky, pozorování hvězd nebo třeba noční prohlídky botanického skleníku či nakukování do včelích úlů, poselství je vždy jen jedno: ukázat, že věda je všude kolem nás a že může být zatraceně zábavné podívat se jejím nositelům tak trochu přes rameno…

Co nás tedy čeká? V Čechách, na Moravě i ve Slezsku se letos do Noci vědců zapojily desítky institucí: od univerzit přes výzkumné ústavy a hvězdárny až po science center či gymnázia.

Program Noci vědců v různých městech ČR najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger