Jste počítačově gramotní? Během Týdnů vzdělávání dospělých to můžete zjistit

středa 17. října 2012 ·

Až do konce listopadu si můžete na 23 místech po celé republice vyzkoušet úroveň vašich počítačových znalostí a dovedností. V rámci již tradiční celostátní kampaně „Týdny vzdělávání dospělých“ uspořádala ECDL Česká republika ve spolupráci s partnerskými školami a dalšími vzdělávacími organizacemi sérii cvičných testů ECDL pro veřejnost, a to zdarma.

Zdroj: Vzdělání.cz 26. 9. 2012

Kromě testu z textového editoru, tabulkového procesoru či internetu a elektronické pošty si letos nově můžete v některých střediscích vyzkoušet test ze dvou nových oblastí, a to z Bezpečnosti při využívání informačních a komunikačních technologií a z Úpravy digitálních obrázků a základů počítačové grafiky.

Navíc, některá testovací střediska mají připravenou odměnu pro nejlepší účastníky cvičných testů, kterou je možnost zcela zdarma složit ostrou zkoušku z jednoho vybraného modulu ECDL. V případě úspěšné zkoušky bude absolventům samozřejmě vystaven příslušný mezinárodní ECDL certifikát.

ECDL, neboli European Computer Driving Licence, se zabývá počítačovou gramotností a počítačovými znalostmi a dovednostmi široké veřejnosti. Koncept ECDL – European Computer Driving Licence vznikl v západní Evropě jako reakce na problémy spojené s prudkým rozvojem informačních technologií. Bylo třeba definovat pojem počítačová gramotnost a stanovit objektivní minimum znalostí a dovedností, které člověk potřebuje, aby mohl informační technologie, zejména výpočetní techniku a její programové vybavení (především na trhu práce) úspěšně a efektivně využívat.

ECDL certifikát může sehrát klíčovou roli při hledání zaměstnání na trhu práce. Testování počítačových znalostí a dovedností není věkově omezeno a je dostupné pro všechny generace uživatelů počítačů.

Seznam akreditovaných středisek ECDL, kde budete moci během Týdnů vzdělávání dospělých absolvovat cvičné testy ECDL z vybraných modulů programu ECDL, můžete zjistit na stránkách www.ecdl.cz.

Celý text najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger