Podívejte se na videa ukazující Extra třídu

úterý 9. října 2012 ·

Na stránkách projektu Extra třída najdete pět krátkých videí, která vysvětlují podstatu projektu, do něhož se může zapojit každá základní škola.

Do projektu Extra třída, který odstartoval na začátku září, se přihlásilo prvních patnáct tříd. Projekt nabízí školám certifikovaným značkou Rodiče vítáni peníze na projekty, jež propojí školy s místní komunitou. Na stránkách www.extratrida.cz se můžete podívat na pět krátkých videí, která vysvětlují podstatu projektu a nabízejí návod, jak by mohly projekty pro Extra třídy vypadat.

Obecně prospěšná společnost EDUin ve spolupráci s Nadačním fondem Tesco připravila projekt Extra třída, který nabízí školám možnost připravit projekty na řešení problémů místní komunity. Jedním z důvodů startu takového projektu je dlouhodobá zkušenost, že právě při projektech propojujících život školy s reálnými problémy světa za jejími dveřmi získávají žáci nejvíce kompetencí potřebných pro jejich další studijní a pracovní život.

Upozorňujeme na pět krátkých videí, která přibližují hlavní myšlenku projektu a ukazují na praktických příkladech, jak by mohly vypadat jednoduché projekty tříd ve prospěch místní komunity. Do programu Extra třída se zatím přihlásilo 15 tříd, částka na jeden projekt je až 30 000 Kč, rozděleno může být až 1 300 000 Kč.

Zdeněk Slejška, výkonný ředitel EDUin, řekl: „Počítáme s tím, že z peněz, které máme k dispozici díky Nadačnímu fondu Tesco, můžeme financovat projekty až padesáti školních tříd. Předpokládáme, že přihlášených bude víc, proto z projektů budeme vybírat ty nejzajímavější. Třídy, které mají o podporu zájem, by tedy neměly váhat přihlásit se co nejdříve. Za první týden už se zaregistrovalo patnáct tříd.“

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger