František Emmert: Průvodce českými dějinami 20. století

sobota 3. listopadu 2012 ·

Kniha je zaměřena na období, které se v hodinách dějepisu na základních a středních školách neprobírá příliš podrobně.

Nakladatelství Clio vydalo koncem září 2012 novou obsáhlou knihu „Průvodce českými dějinami 20. století" od zavedeného autora literatury faktu Františka Emmerta. Na 320 stranách provází čtenáře dějinnými epochami a významnými události našich dějin minulého století. Kniha je napsána srozumitelným, poutavým jazykem. Historické události popisuje a vysvětluje ve vzájemné provázanosti a souvislostech. Obsahuje množství kvalitních fotografií, z nichž mnohé jsou publikovány vůbec poprvé. Je vhodná nejen pro studenty středních a vysokých škol, ale pro všechny zájemce o moderní českou historii. Vzhledem k jejímu nadstandardnímu knihařskému provedení je i dobrým tipem na vánoční dárek.

„Kniha je založena především na textech, komentářích a množství podrobných informací. Dlouho jsem cítil silnou poptávku od učitelů, studentů i dalších zájemců po srozumitelné a přehledné publikaci, která by v celistvosti a vzájemné provázanosti popisovala a vysvětlovala tuzemské události a společenské procesy. Byl jsem sám trochu překvapen, že takovou knihu dosud nikdo nenapsal,“ říká autor.

Ukázky z knihy najdete ZDE a ZDE.

František Emmert je spisovatel a autor literatury faktu o moderních dějinách. Věnuje se především české historii 20. století. Od roku 2003 publikoval šestnáct knih, z nichž některé se dočkaly dotisků, prestižních ocenění či překladů do angličtiny. Zřejmě největší ohlas vzbudily jeho výpravné publikace koncipované jako tzv. muzea v knize. Je rovněž autorem odborné literatury a beletrie.

Webové stránky Františka Emmerta: www.emmert.cz

Kontakt: Nakladatelství CLIO, Srbská 53, 612 00 Brno, tel.: 604 548 413, e-mail: obchod@emmert.cz, www.nakladatelstvi-clio.cz

Knihu si můžete objednat ZDE nebo ZDE.




0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger