Vánoce se Čtením pomáhá

sobota 22. prosince 2012 ·

Knihy jsou neodmyslitelnou součástí každých Vánoc. Patří mezi nejoblíbenější, nejčastější a nejvděčnější dárky. Díky projektu Čtení pomáhá a jeho speciální vánoční charitě můžete využít vánočních svátků, volného času a knížky od Ježíška k tomu, abyste přispěli, a udělali tak radost svým bližním. Cílem vánoční charity je získat 100 tisíc korun na zakoupení netradiční prolézačky s názvem „Hřiště dobrodružství“, jejíž součástí je čítárna a prostor pro knihovnu.


Kniha pro dobrou věc

Čtení pomáhá funguje od dubna 2011. Jeho cílem je přivést děti od internetových her a sociálních sítí ke čtení a rozvíjet jejich čtenářskou gramotnost a zároveň pomáhat potřebným. Do projektu se mohou zapojit žáci a studenti základních a středních škol. Za každou přečtenou knihu ze seznamu Čtení pomáhá, u níž prokážou svou znalost kontrolním testem, získávají kredit 50 korun. Peníze si však nenechávají pro sebe, ale pošlou je na některou z uvedených charit. Na výběr mají vždy z deseti různých.


Hřiště dobrodružství

Pro období Vánoc byla vypsána speciální charita, jejíž cílem je získat 100 tisíc korun na zakoupení netradiční prolézačky. „Hřiště dobrodružství“, jehož součástí je mimo jiné také čítárna a knihovna, je dílem umělce Nilse Normana. V této době je k vidění na výstavě „Kartografie naděje: Příběhy sociální změny“ v Centru současného umění DOX v Praze. Výstava trvá až do 21. února 2013.

„Čtenáři zapojení do projektu mohou posílat své kredity získané přečtením knih na zakoupení tohoto hřiště. Cílová částka představuje 100 tisíc korun. Po skončení výstavy bude dílo britského umělce předáno do vybrané knihovny, dětského domova, či mateřské školy. O tom, kdo ,Hřiště dobrodružství‘ získá, rozhodnou naši čtenáři,“ říká Alena Ježková, spisovatelka a ambasadorka Čtení pomáhá.


O výstavě

Výstava „Kartografie naděje: Příběhy sociální změny“ probíhá v Centru současného umění DOX v Praze Holešovicích od 22. listopadu 2012 a potrvá až do 21. února 2013. Jde o rozsáhlou výstavu, na níž tři desítky umělců z celého světa představují svými díly různé sociální změny. K vidění jsou zde fotografie, mapy, různé objekty či videa a konceptuální díla. Cílem je netradičním způsobem ukázat na krizi dnešní doby, ať už hospodářskou, morálních hodnot, životního prostředí a další, a podnítit lidi z různých sfér k tomu, aby se angažovali v hledání řešení a východisek.


Podpořte i vy Čtením pomáhá potřebné

V současné době je do projektu zapojeno přes 110 tisíc žáků a studentů základních a středních škol. Na různé dobročinné účely bylo posláno již více jak 16 milionů korun. Čtení pomáhá je otevřeno dalším čtenářům a zájemcům, stačí se zaregistrovat na www.ctenipomaha.cz.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger