Studenti vybrali nejlepší školy roku

úterý 5. února 2013 ·

Česká studentská unie (ČeSU), největší síť studentských organizací v České republice, zveřejnila výsledky hlasování o nejlepší školy, které probíhalo mezi studenty středních škol, gymnázií a vyšších odborných škol. Celkem se do hlasování zapojilo 17 913 respondentů.

Nejlepší střední školou se v hlasování pro školní rok 2012/2013 stala Střední škola pro tělesně postižené GEMINI Brno, nejlepším gymnáziem se stalo Gymnázium Cheb (celý název Svobodná chebská škola, základní škola a gymnázium Cheb) a nejlepší vyšší odbornou školou Vyšší odborná škola Bystřice nad Pernštejnem (celý název: Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem).

Smyslem projektu bylo ukázat, jak školy vidí současní nebo bývalí studenti. Hlasy respondentů byly přepočteny na velikost školy, aby i malé školy měly šanci soupeřit s velkými.

Hodnotila se tato kritéria:
– Zajímavé předměty (zda mají studenti na škole zajímavé předměty)
– Schopnost vyučujících zajímavě vyložit látku
– Příprava do praxe/práce (zda škola připravuje studenty dostatečně do pracovního procesu)
– Možnosti realizace a zapojení do studentských nápadů a projektů na škole
– Spolužáci (zda studenti vnímají, že mají na škole kamarádské, týmové a inspirativní spolužáky)

„S výsledky chceme dále pracovat a poskytnout ředitelům škol obrázek, v čem jsou hodnoceny dobře a kde mají rezervy,“ řekla k průzkumu Zuzana Věšínová, ředitelka projektu.

Hlasování probíhalo od 6. listopadu 2012 do 11. ledna 2013 prostřednictvím internetových stránek. Hlasování se účastnilo celkem 17 913 respondentů. U středních škol a gymnázií jsou známy i nejlepší školy dle krajů. Detailní žebříčky středních škol jsou k dispozici na www.StredniRoku.cz (5 889 hlasujících), gymnázií na www.GymplRoku.cz (9 644 hlasujících) a vyšších odborných škol na www.VOSkaRoku.cz (2 380 hlasujících).


_________________

O České studentské unii (ČeSU)

Česká studentská unie (ČeSU) je největší studentskou sítí v České republice. Zastřešuje více než 40 studentských organizací a unií z vysokých škol různých směrů, od ekonomických a technických, po lékařské, právnické a zemědělské.

Síť těchto organizací každoročně pořádá mnoho desítek aktivit s dopadem na stovky tisíc vysokoškoláků. Od provozování studentských médií a pořádání odborných přednášek po studentské majálesy.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger