Martina Drijverová: Lásky českých malířů

sobota 4. května 2013 ·

Kniha nabízí příležitost, jak se něco dozvědět o citovém životě českých malířů 19. století a doplnit si suché znalosti ze školy. Zamyslete se nad osudy takových osobností, jako byl Mikoláš Aleš, Josef Mánes, Václav Brožík, Julius Mařák, František Ženíšek, Luděk Marold, Zdenka Braunerová a řada dalších.

Narodili se… žili… namalovali… a umřeli. Tohle o nich víme. Známe jejich jména, některé jejich obrazy. Ale co víme o nich samých, o našich slavných malířích? Jací to byli lidé? Veselí, zádumčiví, chodí i bohatí, více či méně úspěšní. Byli šťastní? Všichni byli zamilovaní. Někteří jednou, někteří víckrát, šťastně i nešťastně… Láska ale vždycky ovlivnila jejich tvorbu. O lásce je tahle knížka!

Upozornění: Tato knížka není učebnice. Věnuje se citovému životu českých malířů 19. století, proto jsou vynechána některá fakta, která se tohoto tématu přímo netýkají. Ilustrace vycházejí z portrétů malířů, ale jak oni, tak tváře jejich partnerů jsou do jisté míry stylizované.

Ilustroval Vojtěch Otčenášek. Vydává Edika, 96 stran, doporučená cena 259 Kč

Martina Drijverová (1951) je spisovatelka knih pro děti, autorka televizních pořadů, rozhlasových her seriálů, audiokazet a divadelních her. Od počátku 80. let do roku 1986 pracovala v dětské redakci Československého rozhlasu v Praze. V průběhu let přispívala do řady dětských časopisů – do ABC mladých techniků a přírodovědců, Mateřídoušky, Sedmičky a Sluníčka. Od roku 1987 se věnuje výlučně psaní knížek pro děti, na svém kontě jich má tři desítky. V poslední době se věnuje také loutkovému divadlu.

Více informací ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger