Andrew Robinson: Vědci. Cesty objevů

sobota 26. října 2013 ·

Vzrušující příběhy třiačtyřiceti osobností, jež se proslavily na poli vědy, od astronomie po psychologii. Kniha je plná fotografií, reprodukcí vlastních poznámek vědců, nákresů a diagramů, případně i osobních dopisů, které umožňují blíže nahlédnout do jejich životů a projít cestami, jež je vedly k objevům.

Sestavil Andrew Robinson. Vydává Slovart, 304 stran, doporučená cena 799 Kč

Pokusy, objevy, teorie a vynálezy velkých vědců zásadně změnily naše chápání světa i sám způsob našeho žití. Vzpomeňme jen na gravitaci, přírodní výběr, relativitu, radioaktivitu, genetický kód, velký třesk, elektrické motory, jadernou energii, umělá léčiva, snímkování mozku, počítače a internet.

V pozadí za těmito průlomovými objevy stojí osobní příběhy výjimečných mužů a žen, kteří měli jasný cíl i odhodlání jej dosáhnout. Tato kniha vypráví příběhy průkopníků – od Galilea a Newtona přes Faradaye, Darwina, Pasteura a Marii Curie-Sklodowskou až k Einsteinovi, Freudovi, Turingovi a Crickovi s Watsonem. Často šlo o nekonvenční myslitele, kteří museli bojovat proti zaujatým současníkům, aby vydobyli své práci uznání a zachovali ji pro příští generace.

Knihu připravil mezinárodní tým významných vědců a historiků a pokrývá všechny hlavní vědecké disciplíny, od astronomie po psychologii. Je řazena spíš tematicky než chronologicky. Kniha jistě zaujme zájemce o vědu, lidi fascinované životy velkých osobností a kohokoli, koho zajímá, jak vlastně lidstvo dospělo k současnému chápání fyzického světa kolem nás i vnitřního světa v nás.

Více ZDE. Knihu si můžete objednat také ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger