Zažijte dějiny 20. století

úterý 15. října 2013 ·

Národní muzeum – Historické muzeum a kino Lucerna v rámci projektu Dotkni se 20. století! připravilo žákům a studentům základních a středních škol jedinečnou příležitost zažít a přiblížit se historickým okamžikům československých dějin 20. století!

Studenti se mohou seznámit s československými soudobými dějinami prostřednictvím filmového snímku a autentických dokladů minulosti – muzejních sbírkových předmětů. Zážitek v podobě filmové projekce přibližující vybrané dějinné období a jeho propojení s výkladem založeném na kontaktu s přímými svědky doby (originálními předměty) v muzejní expozici tak představuje novou a inovativní formu doplňující tradiční výuku dějin 20. století.

Národní muzeum – Historické muzeum a kino Lucerna nabízí ve školním roce 2013/2014 studentům ke zhlédnutí sérii filmů zaměřených vždy na konkrétní dějinné události 20. století v Československu. Pečlivě vybrané filmové snímky patří k vrcholným dílům československé a české kinematografie. Na výběr je vždy jeden dobový snímek (mnohdy v období svého vzniku trezorový), který umožňuje přímo procítit atmosféru tehdejší společnosti, a jeden současný snímek, který nahlíží na vybrané období s odstupem času, nadhledem a bez cenzury.

Filmovou projekci doprovází tematicky zaměřené vzdělávací programy pro školní skupiny, které se odehrávají v Národním památníku na Vítkově. Studenti se tak mohou díky expozici Křižovatky české a československé státnosti seznámit s přímými svědky dobových událostí (muzejními sbírkovými předměty) a procházet místem, na kterém se tolik podepsala československá minulost.

Můžete se přihlásit v daný termín na jednu z filmových projekcí a jeden z doporučených vzdělávacích programů. Na vzdělávací program můžete přijít v jiný den než je stanovený termín.

Cena: 110 Kč/žák (zahrnuje vstup do kina Lucerna a do Národního památníku na Vítkově), pedagogický doprovod zdarma.

V případě zájmu celé školy o filmovou projekci je možná domluva jiného termínu a filmu z nabídky. Vstupenku je nutné si zakoupit před představením v kině Lucerna. Po jejím předložení a objednávce se můžete zúčastnit vzdělávacích programů v Národním památníku na Vítkově.

Na projekci filmů i vzdělávacích programů je nutné se objednat.
Kontakt: Mgr. Pavlína Honzíková, pavlina_honzikova@nm.cz, 224 497 327

Vyhrazujeme si právo zrušit filmovou projekci při nenaplnění kapacity.

Program filmových projekcí a podrobnější informace o filmech najdete ZDE.

Podrobnější informace o vzdělávacích programech naleznete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger