15.–16. 11. 2013 Opava Cantat

čtvrtek 7. listopadu 2013 ·

Pátý ročník celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů Opava Cantat 2013 se uskuteční ve dnech 15.–16. 11. 2013 v prostorách kostela sv. Václava, Sněmovního sálu minoritského kláštera v Opavě a Kulturního domu Na Rybníčku.

Letošní ročník přehlídky přivítá 17 středoškolských pěveckých sborů z celé České republiky, které zvítězily v postupových přehlídkách v jednotlivých krajích. V Opavě se představí sbory obou kategorií – soutěžní s povinnou skladbou a nesoutěžní s volným programem. V rámci přehlídky se navíc vybrané sbory zúčastní výchovných koncertů v opavských školách a představí se ve společném ateliéru pod vedením sbormistrů Petry Rašíkové a Libora Sládka. Na závěrečném koncertě se setkají všechny přítomné sbory a přehlídku zakončí společným pěveckým vystoupením – výběrem z díla Carmina Burana.

Celostátní přehlídka středoškolských pěveckých sborů má koncepčně provázaný systém postupových přehlídek, které se na jaře pořádají v jednotlivých krajích České republiky, a vrcholu v podobě celostátní přehlídky Opava Cantat. Počet sborů přihlášených do 5. ročníku celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů je oproti minulým ročníkům stále vyšší, což dokládá stále rostoucí zájem o sborový zpěv.

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury, pod záštitou primátora Statutárního města Opava pořádají NIPOS-ARTAMA a Mendelovo gymnázium v Opavě. Přehlídka probíhá za finančního přispění Statutárního města Opava a Moravskoslezského kraje a pod záštitou Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu České republiky.


Program

pátek 15. 11.
14.00 přehlídková a soutěžní (obsazení dívčí a mužské) vystoupení v prostorách Sněmovního sálu minoritského kláštera v Opavě
20.00 zahajovací koncert v kostele sv. Václava v Opavě, vystoupí všechny sbory

sobota 16. 11.
10.15 soutěžní (smíšené) vystoupení v prostorách Sněmovního sálu minoritského kláštera v Opavě
19.30 závěrečný koncert oceněných sborů, společné ateliérové skladby v Kulturním domě Na Rybníčku

vstup zdarma

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger