Ochrana přírody není politika, ale životní názor

pátek 1. listopadu 2013 ·

Jak v České republice rezonují témata péče o přírodu a životní prostředí, lidských práv, boje proti korupci či posilování občanské společnosti? Co si o úrovni občanské gramotnosti v naší zemi myslí Helena Markusová, tisková tajemnice nejvyššího státního zástupce ČR? Aktuální témata semináře v Brně mohou zaujmout nejen učitele občanské výchovy, základů společenských věd a environmentální výchovy.

Heleny Markusové se budeme moci ptát i na její zkušenosti z předchozího ředitelského působení v Nadačním fondu Ferdinanda Peroutky, z její práce politické analytičky na Velvyslanectví USA v Praze nebo jako spolupracovnice prezidenta Václava Havla.

Lipka – pracoviště Kamenná, vzdělávací centrum Aleše Záveského zve především pedagogy základních a středních škol, ale i další zájemce z neziskových organizací a veřejnosti na seminář Ochrana přírody není politika, ale životní názor s akreditací MŠMT č. j. MSMT-22120/2013-1-511 ze dne 3. 7. 2013

20. listopadu 2013 od 14 do 17 hodin na pracovišti Lipky Kamenná, Kamenná 20, Brno

Lektorka: PhDr. Helena Markusová. Překládala politikům i spisovatelům, podílela se na organizaci návštěv z USA. Rozhovor s Helenou Markusovou z 6. srpna 2010 najdete ZDE.

Cena semináře (částku je nutné uhradit předem):
100 Kč (pouze pro pedagogy – zaměstnance škol a školských zařízení zapsaných v rejstříku škol)
120 Kč (pro nepedagogy; cena navýšena o DPH)
dobrovolné vstupné (jen pro studenty vysokých škol a pracovníky nestátních neziskových organizací) – pouze po včasném vyplnění přihlášky, studenti po předložení platné karty ISIC (dobrovolné vstupné se platí na místě)

Termín uzávěrky přihlášek a termín splatnosti je nejpozději 12. listopadu 2013.
Více informací a přihlášku naleznete ZDE.
 
V případě jakýchkoli dotazů se obracejte na kontaktní osobu: RNDr. Dáša Zouharová, E: dasa.zouharova@lipka.cz, M: 736 473 731 (po, st, pá)

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger