Eva Burianová: Městská část Praha 12 chce kvalitu do škol

středa 3. září 2014 ·

Místostarostka pro školství Mgr. Zlatuše Rybářová chce obdobně, jako v loňském roce, přispět z rozpočtu městské části základním a mateřským školám na zkvalitnění výuky žáků.

Proto je na září pro vedení základních škol naplánován seminář „Kompetentní učitel 21. století. Mezinárodní profesní rámec kvality ISSA“. Tento seminář je zaměřen na evaluaci školy, sebehodnocení a hodnocení práce učitele. Na základě analýzy vzdělávacích potřeb školy budou podle standardů vytipovány oblasti, na které je potřeba se v rámci vzdělávání zaměřit.

„V letošním roce chceme jít cestou konkrétního projektu, kdy na formě a obsahu spolupracuje městská část jak se základními školami, tak s externími odborníky,“ sdělila místostarostka Rybářová. Pokud rada tento záměr schválí měly by být finanční prostředky poskytnuty na podporu růstu kvality pedagogické práce a další vzdělávání pedagogů. V příštím roce však už budou základním školám finanční prostředky přidělovány na základě žádosti o dotaci.

Co se týká mateřských škol, tam zatím bude poskytnut v letošním roce příspěvek plošně a necháme na vedení mateřských škol, jak finanční prostředky využijí. Ale od roku 2016 bychom chtěli zajistit systematické vzdělávání pedagogů v mateřských školách obdobně jako v základních školách. „Jsem přesvědčena, že toto je cesta správným směrem a povede ke zvýšení kvality a prestiže námi zřizovaných škol,“ dodala na závěr místostarostka Rybářová.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. září 2014 v 21:01  

Zdravím, netušíte, kdo tento seminář školí?

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger