Knihovna Goethe-Institutu nabídne v Týdnu knihoven bezplatné registrace i bazar knih

neděle 5. října 2014 ·

Knihovna pražského Goethe-Institutu se letos opětovně účastní Týdne knihoven. Zájemci o němčinu a německou literaturu, kteří dosud nejsou členy knihovny, budou v týdnu od 7. do 11. října zapsáni zdarma. Goethe-Institut nabídne v rámci Týdne knihoven také bazar knih, nezávazné konzultace němčiny a představí knižní novinky letošního podzimu.

„Naše knihovna se Týdne knihoven účastní již pravidelně a vždy se setkáváme s velkým zájmem nových čtenářů,“ vysvětluje vedoucí knihovny Eva Vondálová: „Ti získají půlroční členství v knihovně zdarma a mohou si tak vyzkoušet vše, co knihovna nabízí,“ dodává Vondálová.

Knihovna pražského Goethe-Institutu slouží veřejnosti již více než dvacet let. Nabízí materiály pro výuku němčiny i literaturu v německém jazyce, a to na zhruba 15 000 nosičích. Vedle románů současných či klasických autorů jsou čtenářům také k dispozici detektivky, komiksy nebo tituly žánru fantasy. Odborná literatura zahrnuje zejména umění, historii, filozofii, literární vědu a další společenskovědní obory. Nechybí ani filmy, hudba či denní tisk.

Čtenářům mimo Prahu i těm, kteří nestačí knihovnu navštívit v otevíracích hodinách, je již po tři roky k dispozici elektronická výpůjčka, tzv. onleihe. Tato elektronická knihovna Goethe-Institutu totiž umožňuje registrovaným čtenářům procházet, vybírat a vypůjčovat si z bohaté zásoby odborné literatury, beletrie, ale také nejrůznějších magazínů v elektronické podobě. „Elektronické výpůjčky jsou u našich čtenářů v oblibě. Možnost vypůjčit si elektronické médium využívá v současné době již kolem 10% našich registrovaných návštěvníků,“ shrnuje Eva Vondálová.

Více informací o e-knihovně ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger