Newsletter Edice Moderní dějiny

sobota 28. března 2015 ·

Vážení přátelé! Jak jsme slíbili, informujeme Vás o knižních novinkách, které jsme zařadili do prodeje na našem knižním e-shopu Edice Moderní dějiny.

Nabízíme vám přesvědčivou, zasvěcenou a přitom dojemnou knihu Orlanda Figese Šeptem, která líčí skutečný život milionů Rusů za Stalinovy tyranie.

Další knihou je Zvláštní zacházení, jejímž autorem je novinář Adam Drda. Autor na základě vzpomínek několika desítek přeživších, rekonstruuje osudy Židů z terezínského rodinného tábora v Osvětimi-Březince.

Třetí novinkou v naší nabídce je kniha Ostrava za ostnatými dráty Vojtěch Vlčka. Kniha zachycuje formou rozhovorů s pamětníky žijícími v Ostravě a okolí jejich životní příběhy – na dramatických osudech jednotlivých osobností se velmi přesně ukazuje složitost českých dějin ve 20. století.


Další aktuální nabídka Edice moderní dějiny

Anne Applebaumová: Mezi Východem a Západem – neuvěřitelně aktuální dílo, které ukazuje, jak se utvářely a reflektovaly národy někdejšího Sovětského svazu v době, kdy se toto impérium rozpadalo.

František Emmert: Průvodce českými dějinami 20. století – čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha, určená nejen pro středoškolské studenty.

Anne Applebaumová: Železná opona – kniha popisuje konec války, vznik komunistických režimů a do detailu líčí každodenní život za železnou oponou.

Anne Applebaumová: Gulag. Historie – monografie o síti sovětských lágrů, za kterou autorka obdržela prestižní Pullitzerovu cenu 2004.

Johanna Lindner a Corinna Malecha: Zůstali tu s námi – čtrnáct vyprávění o tom, jaké to bylo a je být českým Němcem.

ANTIKOMPLEX: Zmizelé Sudety – proměna krajiny a hmotné i duchovní kultury v českém pohraničí po válce.

Orlando Figes: Navštěvuj mě v snu – pravdivý příběh o lásce a přežití v gulagu, vycházející z autentických dopisů.


Naším cílem je prostřednictvím e-shopu vytvořit speciální prostor pro výběr aktuálně vycházející kvalitní literatury s tematikou moderních dějin, který chybí a o který je velký zájem. Naše registrované zájemce budeme v případě rozšíření nabídky o další publikace vždy informovat prostřednictvím newsletteru.

Koupí knihy na našem e-shopu podpoříte činnost sdružení pant a portálu moderní dějiny.cz. Děkujeme!

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger