Lenka Pecharová: Počítáme s vitaminy

sobota 5. září 2015 ·

Zábavná matematika pro 1. stupeň ZŠ – učební materiál, který v souladu s moderními pedagogickými požadavky podporuje mezipředmětové vazby.

Knihu tvoří 53 medailonků různých plodin. Každý medailonek se skládá z úvodních informací o daném ovoci či zelenině, často formou rozhovoru či příběhu. Následuje 6–8 slovních úloh, rozdělených podle úrovně obtížnosti. Většina kapitol obsahuje také tajenku, v závěru knížky je šifra.

Kniha je určená k práci s žáky 2.–5. ročníku ZŠ. Děti s ní mohou pracovat pod vedením pedagogů ve výuce, při samostatné práci doma, pod vedením rodičů, hodí se pro domácí vzdělávání, přírodovědné kroužky, organizace pracující s nadanými dětmi (slovní příklady pro 4. třídu mohou být vítány pro práci s mimořádně talentovaným žákem 2. třídy apod.). Vhodná je jako podklad pro skupinovou práci, kdy se žáci rozdělí podle zájmu o konkrétní plodiny, texty pro čtení s porozuměním, pomůcka pro projektové dny.

Lenka Pecharová učí ve Veselé škole (církevní základní a církevní základní umělecká škola). Je autorkou knihy Od blechy po slona (Portál, 2012).

Více informací najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger