Kulturní tip pro celou rodinu: první Jarní prázdniny v Celetné

pátek 19. února 2016 ·

Jarní prázdniny jsou snem mnoha dětí a noční můrou nemalého počtu rodičů. Kam s dětmi? Jak je smysluplně zabavit? S vítaným řešením přichází Divadelní spolek Kašpar, který se rozhodl od 27. února do 13. března poprvé uspořádat festival Jarní prázdniny v Celetné.

Každý prázdninový víkend (od pátku do neděle) jsou na programu Divadla v Celetné speciálně vybrané kusy pro nejmenší děti i pro teenagery, které v Praze nejsou jen tak lehce k vidění. Pohádky pro děti předškolního věku i žáčky prvního stupně zahrají pražská Damúza a jihočeské Studio Dell'arte.

Teenageři jsou zváni na loňskou novinku Malého divadla z Českých Budějovic Filmmakeři, díky které nahlédnou do dokonale vybaveného filmového studia a uvidí zrod filmových efektů i nejslavnější filmové hvězdy. Pro doplnění představy o zákulisí světa filmu a divadla pak Veselé skoky předvedou, jak to vypadá na castingu na hollywoodský muzikál. Kašpar do programu festivalu Jarní prázdniny v Celetné přispěje svou kultovní inscenací Mikulášovy patálie, která je pro všechny bez rozdílu věku.

V pátek 11. 3. do Celetné zavítá Činoherní studio Ústí nad Labem s inscenací Kopanec a závěrečný víkend bude patřit oslavám Světového dne divadla. Při této příležitosti bude k vidění mimo jiné i pražská premiéra podzimní novinky souboru Tantehorse Pejprbój, ve které se mohou děti inspirovat, co vše lze vyrobit z obyčejného papíru. A samozřejmě mnoho dalších pohádek.

Zůstáváte o jarních prázdninách v Praze a myslíte, že bude nuda? Chcete zažít něco jedinečného? Tak neseďte doma a přijďte do Divadla v Celetné!


Jarní prázdniny v Celetné – program

sobota 27. 2.
10.30 – Dlouhý, Široký a Bystrozraký / Damúza (3+)
14.30 – Z tajného deníku Smolíčka Pé / Damúza (6+)
18.00 – Mikulášovy patálie / Spolek Kašpar (7+)

neděle 28. 2.
10.30 – Perníková chaloupka / Damúza (3+)
16.30 – Mikulášovy patálie / Spolek Kašpar (7+)

pátek 4. 3.
18.00 – Baby Box / Veselé skoky (13+)

sobota 5. 3.
10.30 – O zvědavém slůněti / Studio Dell'arte (3+)
14.30 – Pověsti staré a české / Studio Dell'arte (6+)
18.30 – Filmmakeři / Malé divadlo České Budějovice (13+)

neděle 6. 3.
10.30 – O zvědavém slůněti / Studio Dell'arte (3+)
14.30 – Pověsti staré a české / Studio Dell'arte (6+)
18.00 – Chabrus line / Veselé skoky (13+)

pátek 11. 3.
18.00 – Kopanec / ČS Ústí na Labem (13+)

sobota 12. 3.
Přehlídka ke Světovému dni divadla pro děti a mládež

neděle 13. 3.
Přehlídka ke Světovému dni divadla pro děti a mládež

Více informací: www.divadlovceletne.cz

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger