iQLANDIA a iQPARK Liberec: Školní výlet, který si užijí žáci i učitelé

čtvrtek 31. března 2016 ·

Chcete svým žákům dopřát netradiční zážitek plný chytré zábavy? Vezměte je na školní výlet do liberecké iQLANDIE! V jednom jediném dni tu totiž můžete nejen okusit sílu vichřice či tornáda, osobně si popovídat s humanoidním robotem Thespianem, zhlédnout pitvu UFO, ale také zjistit, na co máte Talent!. A co víc, tým zkušených a do vědy zapálených lektorů má pro vás připraven akční program v podobě třeskutých Science show, experimentálních workshopů a badatelských aktivit. Stačí si jen vybrat! Na ty nejmenší děti a předškoláky se zase těší sousední iQPARK.

iQLANDII si společně se svými žáky vychutnáte skutečně od základů! Prozkoumáte nitro planety Země i dávnou historii, kdy ještě žili dinosauři, stanete tváří v tvář mnoha nezkrotným živlům,absolvujete kosmonautický výcvik a také si procvičíte všechny vaše smysly, jestli skutečně dobře fungují. Čeká vás tu i velkolepá vodní show. Ústřední fontána chrlí každou hodinu za zvuků známých melodií gejzíry vody do osmimetrové výšky, takže pozor na ofiny!


iQLANDIA má Talent! i Kosmo


Science centrum představilo na začátku roku dvě nové expozice – Talent! a Kosmo. V té první si v osmi tematických hnízdech vaše děti vyzkouší, jestli mají mušku jako hokejový kanonýr Jaromír Jágr, Mozartův hudební sluch či třeba matematické myšlení. Na závěr se všichni dozvědí, na co mají nadání, nebo naopak, na čem by měli více zapracovat. Druhou výstavou je Kosmo. Zde máte šanci procestovat veškerá zákoutí Rudé planety vesmírným vozítkem Mars Rover, skouknout pitvu mimozemšťana, vtěsnat se do autentického přistávacího modulu Vostok 28 nebo se projít Světelným tunelem.


Třeskutá Science show, která vás rozpálí

V iQLANDII si užijete i bohatý doprovodný program. Těšit se zejména můžete na slavné Tematické science show. Během nich vám lektoři předvedou, jak by zkušený chemik zapálil táborák, což se hodí při každé výpravě, nebo jak by si uvařil právě ulovenou večeři v kapalném dusíku. To vše za doprovodu barevných kouřů a ohlušujících explozí. Na výběr máte z několika témat, jako například Nesmírně vesmírná show, Velká science show, Zkrocení elektrické energie nebo To je síla!.

Tím ale ve výčtu nekončíme. Jestli jsou vaši žáci zvídaví, rozhodně nevynechte laborky. Děti při nich na sto procent zaměstnají ruce i hlavu. V devadesáti minutách plných objevování a legrace odhalí nejen tajemství neviditelného inkoustu, ale také se ponoří do tajů mikrosvěta.Pokud si však Science show ani workshop nestihnete zarezervovat včas, nezoufejte! I na tohle tým iQLANDIE myslel. Speciální badatelské aktivity lze samostatně absolvovat i v jednotlivých expozicích. Zapojit se můžete i do detektivní hry Kriminálka iQLANDIA. Většina programů v science centru pamatuje i na jazykáře, lze si je zamluvit jak v angličtině, tak němčině.


Za Dinosaury i na Měsíc

A chcete-li si na chvilku odpočinout, přesuňte se svými svěřenci do Planetária. Prostřednictvím projekcí – Úsvit kosmického věku, Planety, Přírodní výběr, Soumrak dinosaurů – se přenesete do Jury za pravěkými ještěry, dobudete Měsíc společně s misí Apollo 11 nebo se stanete nenápadným průvodcem Charlese Darwina na jeho výzkumných cestách. V Planetáriu nabízejí i autorský pořad věnující se pohybům Země a jejich důsledkům


iQPARK pro nejmenší

Ani ti nejmenší nepřijdou zkrátka. Dětem ze školek a prvních stupňů základních škol je určen o pár metrů vzdálenější iQPARK. Žáčci v něm mají možnost vyzkoušet si, jaké to je být třeba hasičem z povolání, moderátorem televizních zpráv, učitelem na základní škole, stavbařem či rockovou hvězdou na koncertní stage. Dále je zde čeká Fakírovo lože, kajuta potápějícího se Titaniku, nejvyšší muž planety Robert PershingWadlow, zrcadlové bludiště a spousta dalších interaktivních exponátů.


Hurá do Ordinace

Také v iQPARKU nezahálí! Aktuálně pracují na nové expozici pod názvem Ordinace. V té se děti i dospělí promění v lékaře – zkontrolují rentgenové snímky, vyšetří pacientovi tlak či jej zkusí resuscitovat.

Stejně jako v iQLANDII je pro malé badatele připravena Science show a místo workshopů vědecké dílničky.

iQLANDIA i iQPARK se nacházejí ve středu města Liberce. Parkovat můžete buď u iQLANDIE, nebo se k centrům pohodlně dostanete i MHD, jejíž zastávky jsou v bezprostřední blízkosti hlavního vlakového a autobusové nádraží. V obou science centrech si lze pro děti objednat i občerstvení.
A malé upozornění na závěr. I když mají iQLANDIA a iQPARK v době od května do června prodlouženou otevírací dobu, nezapomeňte si svá místa zamluvit včas.

Více informací na www.iQlandia.cz


Otevírací doba iQLANDIA

Út–Pá, Ne: od 9 do 17 hodin
So: od 9 do 19 hodin

Rozšířená otevírací doba
Květen a červen Po–Pá: od 9 do 17 hodin
Svátky a školní prázdniny: denně od 9 do 17 hodin

Otevírací doba iQPARK
Po–Pá, Ne: od 10 do 16 hodin
So: od 10 do 19 hodin
Ne: od 10 do 17 hodin

Rozšířená otevírací doba
Svátky a školní prázdniny: denně od 10 do 19 hodin

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger