Národní galerie se otevře návštěvníkům na několik dní zdarma

čtvrtek 12. května 2016 ·

Národní galerie v Praze se květnu a červnu zapojí hned do několika projektů s volným vstupem. Během druhého ročníku festivalu Open House Praha se 14. a 15. května otevřou nejen expozice NG na Hradčanském náměstí, ale také jindy nepřístupné prostory Šternberského, Schwarzenberského a Salmovského paláce. Zdarma se galerie otevře i na Mezinárodní den muzeí a galerií 18. května a během tradiční Pražské muzejní noci 11. června.

„Dny volného vstupu jsou pro nás prvním krokem k naplnění dlouhodobé vize volného vstupu do stálých expozic pro širokou veřejnost. Ten mohou využívat díky spolupráci s Komerční bankou zatím děti, mládež do 18 let a studenti do 26 let. Kromě stálých expozic a většiny výstav bude pro návštěvníky připraven také bohatý doprovodný program, v rámci kterého se uskuteční nespočet komentovaných prohlídek, přednášek, ale i divadelních či tanečních představení,“ uvádí Jiří Fajt, generální ředitel Národní galerie v Praze.

V rámci Open House bude možné o víkendu zdarma zhlédnout expozice starého umění ve Šternberském a Schwarzenberském paláci, které zahrnují díla mistrů jako jsou Rembrandt, Rubens, Goya, Dürer nebo Škréta. Sousední Salmovský palác s uměním 19. století navíc aktuálně nabízí také fotografie Andyho Warhola v rámci výroční výstavy NG Velkorysost. Umění obdarovat.

Ve středu 18. května na Mezinárodní den muzeí a galerií budou otevřeny budovy NG (s výjimkou Valdštejnské jízdárny a výstavy Císař Karel IV. 1316–2016) a otevírací doba bude prodloužena až do 21 hodin. Návštěvníci si kromě stálých expozic budou moci prohlédnout také řadu výstav včetně hlavní expozice výstavy Velkorysost v paláci Kinských.

2. června se NG zapojí do akce Prahy 7 Máme otevřeno!, v rámci níž budou od 18 do 22 hodin otevřeny všechny stále expozice i výstavy ve Veletržním paláci včetně nové výstavy malíře a tvůrce obalů čokoládovny Orion Zdenka Rykra.

V rámci Pražské muzejní noci nabídne NG 11. června opět všechny všechny stálé expozice a výstavy v paláci Kinských, Veletržním, Salmovském, Schwarzenberském, Šternberském paláci a Klášteře sv. Anežky České. Po celý večer od 19 do 1 hodiny ráno budou probíhat zajímavé přednášky, komentované prohlídky a představení.

Kompletní program naleznete na stránkách www.ngprague.cz

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger