BIVŠ pomáhá neúspěšným maturantům zvládnout maturitní zkoušku z českého jazyka a literatury

čtvrtek 21. července 2016 ·

Bankovní institut vysoká škola otvírá v srpnu pro neúspěšné maturanty týdenní intenzivní kurz didaktického testu z českého jazyka a literatury. (Máte pocit, že je to práce vysoké školy? O čem to vypovídá???)

Zdroj: Tisková zpráva BIVŠ – PR agentura Bison & Rose

Kurz bude probíhat od 15. srpna do 19. srpna 2016. Na zájemce čeká denně pět vyučovacích hodin. Na závěr si ověří získané znalosti ve zkušebním testu, který bude zaměřen na dovednosti v oblasti gramatiky, slohu a literatury. Cílem kurzu je posílit znalosti studentů, aby úspěšně zvládli opravnou maturitní zkoušku.

Bankovní institut přichází s novinkou, kterou uvítají studenti, kteří v květnu při maturitách neuspěli. Studenti totiž mají možnost využít intenzivní kurz, který kombinuje metody procvičování teoretických pravidel a poznatků s následnou aplikací. Procvičování vzorových úloh, práce s textem a individuální konzultace s pedagogem podporují zapamatování učiva a zvyšují úspěšnost u opravné zkoušky. „Neúspěšní maturanti si budou moci individuálně zvolit metodu, která jim bude v procvičování nejvíce vyhovovat,“ uvádí Martina Mannová, generální ředitelka Bankovního institutu.

Zkoušky z českého jazyka patří po matematice k těm náročnějším. V loňském roce je nezvládlo 4 316 studentů. Naopak cizí jazyky maturanti zvládají poměrně dobře, z anglického jazyka neuspělo pouze 2 616 nešťastníků. Studenti by po řádném intenzivním kurzu měli být schopni reagovat na všechny zapeklitosti, které didaktický test přináší. Poradí si nejen s pravidly českého pravopisu, slovotvornou a morfologickou analýzou slovního tvaru, tak s významem pojmenování, prováděním syntaktických analýz vět jednoduchých či souvětí nebo správným porozuměním textu.

Studenti se mohou do kurzu přihlašovat na www.bivs.cz/maturita.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger