Nový PORG v mezinárodní maturitě IB mezi nejlepšími na světě

středa 10. srpna 2016 ·

Podle právě zveřejněných nezávislých výsledků mezinárodních maturit IB se letošní ročník absolventů osmiletého pražského gymnázia Nový PORG zařadil mezi nejlepší na světě. V maturitním ročníku 2016 skládalo mezinárodní IB zkoušku v plném rozsahu 15 studentů a dosáhli vynikajícího průměru 39 bodů, což je nejlepší skóre v historii České republiky.

„Tento studijní výsledek je nejen akademicky a statisticky významný, ale představuje i řadu osobních triumfů a splněných cílů”, uvedl Karel Lemfeld jménem vedení PORGu: „To dokládá i výjimečný, maximální výsledek 45 bodů, díky kterému se naše studentka zařadila mezi nejlepších 146 absolventů z celého světa. Jsme velice pyšní na vynikající individuální práci našich gymnazistů a skvělé vedení našimi učiteli. Gratulujeme všem.”

O tom, že IB maturita má jako mezinárodní nezávislá zkouška svůj kredit nejen ve společnosti, ale – a to zejména – mezi světovými univerzitami, svědčí i fakt, že právě tato studentka Nového PORGu s nejvyšším ohodnocením byla přijata ke studiu matematiky na Oxford. Po loňské premiéře IB maturity tak jde již o druhého studenta Nového PORGu na této prestižní univerzitě. Další absolventi letos míří například na UCL (University College London) studovat právo, Imperial College of London biochemii a nebo počítačové vědy a matematiku na University of Edinburgh. Nejen výsledky, ale i široké spektrum zájmu studentů jasně hovoří ve prospěch kvality a pestré nabídky IB programu na této škole.

Aktuální čísla IBO (International Baccalaureate byla založená v roce 1968 jako nezisková organizace se sídlem v Ženevě) shrnují, že v květnu 2016 skládalo na celém světě mezinárodní maturitu na 150 000 studentů ze 136 zemí světa na téměř 4000 středních škol (200 nových ve školním roce 2015/2016). Dosáhli průměrného výsledku 30,07 bodů. Maximální počet 45 bodů získalo 146 studentů. V porovnání s loňským rokem se letošní počet studentů, kteří zakončují střední školu IB diplomem, zvýšil o více než 5%. V současné době je po celém světě téměř jeden a půl miliónu absolventů. Nezávislé výzkumy potvrzují, že IB program zlepšuje akademické úspěchy žáků, jakož i jejich pravděpodobnost přijetí na vysoké školy. „Je jasné, že naši studenti jsou lépe připraveni uspět a možná, co je ještě důležitější, jsou lépe připraveni přispět k tomu, aby se svět stal lepším místem,“ říká Dr. Siva Kumari, generální ředitel IB.

Osmileté gymnázium Nový PORG nabízí unikátní program, ve kterém kombinuje požadavky českého učebního plánu pro gymnázia s mezinárodními programy dle „Cambridge International Examinations“ (prima až sexta) a IB Diplomaprogramme (poslední dva ročníky studia). Předměty jsou vyučovány jak v českém jazyce, tak i aprobovanými pedagogy, rodilými mluvčími v anglickém jazyce. Systém studia dává do poslední chvíle možnost se rozhodnout pro studium v zahraničí nebo v České republice. O tom, zda zakončí gymnázium IB diplomem nebo českou maturitou či obojím, se student rozhoduje v průběhu sexty. V té době si volí sadu profilových předmětů pro závěrečné dva roky.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger