Volný vstup pro děti, mládež do 18 let a studenty do 26 let do Národní galerie pokračuje

neděle 4. září 2016 ·

V dubnu loňského roku spustily Národní galerie v Praze a Komerční banka společný projekt volného vstupu. Neomezený přístup do stálých expozic bude platit pro děti, mládež a studenty i ve školním roce 2016/17.

Od začátku roku ho využilo více jak 40 tisíc lidí. Mladí návštěvníci, stejně jako mladé umění, jsou pro Národní galerii i nadále jednou z priorit.

Se začátkem školního roku zahajuje galerie řadu programů, které se zaměřují právě na nejmladší generaci. Nejmenší děti mohou společně s rodiči navštěvovat pravidelné výtvarné herny a dílny, kde jim je umění přibližováno zajímavou formou tak, aby mu porozuměli a bavilo je. Výtvarné ateliéry pořádá Národní galerie i pro starší děti, stejně jako obecné i specializované kurzy umění, které jsou mimo jiné ideální přípravou pro studium na uměleckých školách.

„Mladé lidi už více jak rok lákáme do galerie mimo jiné prostřednictvím vernisáží se skvělým doprovodným programem, setkání s umělci, filmových projekcí, performancí či hudby. Vedle mladých návštěvníků podporujeme ale také mladou uměleckou generaci – například periodickým výstavním projektem Introducing. Na podzim budeme hostit výstavu finalistů Ceny Jindřicha Chalupeckého, cenu StartPoint pro diplomanty evropských uměleckých škol či kurátorskou výstavu Against the Nature prezentují mladou českou uměleckou scénu,“ popisuje Jiří Fajt.

Národní galerie v Praze otevřela zcela zdarma svoje stálé expozice pro děti a mládež do 18 let a studenty do 26 let 2. dubna 2015. Nulové vstupné, které umožňuje právě spolupráce Národní galerie s Komerční bankou, platí pro české i zahraniční návštěvníky.


________________

Komerční banka je dlouholetým partnerem institucí, projektů a akcí celospolečenského významu. Cílí na oblast kultury, neprofesionálního sportu a vzdělávání. Právě podpora české kultury je hlavní sférou sponzorských aktivit banky. Této oblasti věnovala od roku 2006 cca 300 mil. Kč.

Více než deset let je Komerční banka generálním partnerem Národního divadla v Praze, nejvýznamnější české divadelní scény. Stejnou dobu podporuje Festival francouzského filmu. Od roku 2014 je rovněž generálním partnerem Národní galerie v Praze.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger