Čeho si v práci nejvíc cení mladí zaměstnanci

úterý 25. dubna 2017 ·

Čerství absolventi jsou zpravidla pod velkým tlakem. Škola je po mnohaletém studiu vyplivla do opravdového života a nechala dál všechno na nich. Někteří se možná nechali zaměstnat již v dobách studia, nicméně většina měla maximálně brigádu a občasné praxe v oboru. První pořádné zaměstnání je pro každého absolventa velká věc, velký krok a velký životní mezník.

Zdroj: www.VysokeSkoly.com 29. 3. 2017

A čeho že si na svém prvním pracovním poměru většina z nich váží nejvíc? Zeptali jsme se několika z nich a dnes vám přinášíme odpovědi.


Stálý příjem

Nebudeme si lhát, hlavní důvod, proč jde člověk do práce, je plat, který je pravidelný a stabilní, což mu umožňuje definitivní osamostatnění od rodičů a vlastní životní směr. Fakt, že člověku na účtu přistane pravidelně dávka peněz je nesmírně uklidňující a sebeuspokojující, a to zejména u mladých zaměstnanců, kterým se dosud plnil účet jen díky štědrým rodičům či díky víkendovým šichtám v kavárně.


Uvedení znalostí do praxe

Roky sezení v lavici, biflování učebnic tam i zpátky, spousta ztracených nervů u zkoušek – to všechno je teď třeba zúročit. Absolventi přicházejí do práce nadšení a plní očekávání, zajímá je, zda to, co se během studia naučili, je opravdu to, co budou ve svém pracovním životě potřebovat.


Možnost růstu

Dáte-li mladému zaměstnanci hned na začátku pocit, že se ve firmě může posouvat a růst, dáváte mu ten správný hnací motor. Mladí jsou soutěživější, než byste čekali, jsou nabití ideály a těší se, kam až to budou moct dotáhnout. Dejte jim tedy příležitost k jejich rozvoji a věřte, že toho plně využijí a do vaší firmy vlijí novou energii a spoustu hodnotných myšlenek.


Nový kolektiv

Nesmírně důležitým bodem je i poznání nových lidí. V práci tráví většina z nás během pracovních dnů až 80 % času. A člověk je tvor společenský, tudíž tento čas rozhodně nechce trávit sám a beze slov. Nový kolektiv je něco, z čeho je každý nový zaměstnanec nervózní – řeší, zda zapadne, zda si najde přítele. U mladých zaměstnanců je to umocněno tím, že doposud žádný pracovní kolektiv neměli, znají jen ten školní, kde jsou všichni stejného věku a podobně nulových praktických dovedností. Pro absolventy je při příchodu do prvního zaměstnání nový kolektiv velmi důležitý, potřebují tam od začátku mít někoho, na koho se nebudou bát obrátit a s kým rádi zajdou na oběd během polední pauzy.


Firemní akce

S pracovním kolektivem souvisí i firemní akce, které jsou napříč všemi povoláními nesmírně populární. Možná to všem připomíná staré časy, kdy se na střední jezdilo na lyžák nebo na vodák. Jedná se o akce, kdy jde práce stranou a člověk má možnost poznat se se svými kolegy mnohem hlouběji než v kanceláři. A je jedno, jestli se jedná o firemní večeři, večírek nebo třeba víkend na horách. Pokud jste vedoucím, který takové akce pořádá, uvědomte si, že ačkoliv jsou pro vaši firmu a vztahy v ní klíčové, nelze do nich jednotlivce nutit. Každý si musí sám určit, jestli ho víkend s kolegy láká nebo dá prostě a pochopitelně přednost rodině a s kolegy zajde pouze na večeři.


Stabilní budoucnost

Příslib trvalého pracovního místa s možností kariérního růstu je něco, po čem prahne každý z nás. Komu sedne jeho první pracovní místo natolik, že na něm bude chtít zůstat trvale, má prakticky vyhráno. Může počítat se stabilní finanční budoucností, může založit rodinu, zřídit si hypotéku na dům snů, našetřit si na dovolenou v Karibiku nebo třeba na luxusní bourák.

A kde se hledá práce pro absolventy? Nejvíce míst pro absolventy nabízí velké firmy. Ty většinou na svém webu přehledně nabízí pozice, které jsou dobré pro absolventy, nebo absolventům umožňují zúčastnit se tzv. trainee programů.

Možností je mnoho a i čerství absolventi vědí, že bez práce nejsou koláče!

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger