Svobodný listopad

úterý 29. října 2019 ·

Ve dnech 13.-17. listopadu realizuje Centrum spolků, studentů a absolventů Karlovy univerzity celou řadu zajímavých akcí k 30. výročí listopadových událostí.

Začíná 13. 11. vzpomínkovým shromážděním k uctění památky Jana Opletala na lékařské fakultě a Nocí fakulty s bohatým programem přednášek a debat na fakultě právnické.

14. 11. se v Karolinu uskuteční konference s mezinárodní účastí pro širokou veřejnost „Československý disent a jeho společenský přesah“. Na ni bude navazovat koncert v Kampusu Hybernská, kde zahrají mimo jiné i Plastic Peaple of the Universe. Téhož dne bude v Karolinu vernisáž výstavy nejlepších fotografií ze soutěže „Náš Listopad 89“.

15. 11. organizují na VŠE studenti VŠE a UK konferenci pro širokou veřejnost „Ekonomická transformace ČR a SR: od sametové revoluce po budoucnost“. Na večer připravili studenti katedry Hv PedF UK a Konzervatoře J. Ježka ve Velké aule Karolina premiéru autorského muzikálu Neznámý vojín inspirovaného životním příběhem Karla Kryla.

16. 11. se ve Vlasteneckém sále Karolinu koná mezinárodní konference „Evropa a mezinárodní den studentstva“ (jednacím jazykem bude angličtina). V předvečer 17. listopadu je na Albertově připraven bohatý kulturní program.

17. 11. se od rána koná již 4. ročník „Svobodného Listopadu na Albertově“, který připravili studenti pro širokou veřejnost, včetně diskuse „Občanské fórum aneb motor Sametové revoluce“. Odpoledne bude zahájena historická rekonstrukce průvodu studentů na Národní třídu. Večer vyvrcholí slavnostním koncertem v historickém Karolinu.

19. 11. bude v Poslanecké sněmovně PČR uspořádána mezinárodní konference „Od ostnatého drátu k Schengenu“.

Součástí připomínek 30. výročí je také průzkum „Generace svobody“, vydání knihy rozhovorů „17 fakult 17. listopadu“ a mobilní aplikace „Festival svobody“ se sekcí Listopadová místa, která má formu interaktivní bojové hry.

Prezentace akcí ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger