Jana Hrubá: Jak zvládnout dítě, na které nic neplatí?

středa 4. března 2020 ·

Možná se touto otázkou trápíte. Možná jako rodiče, nebo jako učitelé. Nebo obojí. Možná neznáte Nevýchovu.

Já osobně sleduji Nevýchovu od roku 2014. Děti mám dávno dospělé, vnuky studenty. Ale jsem bývalá učitelka a problémy výchovy a vzdělávání mě zajímají dodnes.

Na našem webu Učitelské listy má již od roku 2009 jednu z nejvyšších čteností článek Jany Staré „Jak předcházet rušivému chování ve třídě a jak jej řešit“. Více než deset let mnoho učitelů stále zajímá stejný problém.

Proč to uvádím v souvislosti s Nevýchovou? Minulý týden jsem s velkým zájmem sledovala webinář Katky Králové „Jak zvládnout dítě, na které nic neplatí“. Webinář běží vždy po celý den a můžete si vybrat dobu, kdy ho budete sledovat. Byl skvělý a mluvil mi z duše. I já jsem si leccos uvědomila z doby, kdy moji synové byli malí a moje klasická výchova selhávala. Webinář byl určen pro rodiče, ale problém autority řeší i učitelé. Platí, co řekla Katka Králová: „Klíč je v nás.“

Chci poděkovat Mgr. Králové, že se již řadu let věnuje právě otázkám výchovy a pomáhá právě rodičům, u nichž to všechno začíná – a to zajímavou formou. On line prostředí jí umožňuje zasáhnout velký okruh lidí – webinář nás sledovalo přes 30 000 a kurzy a blogy Nevýchovy mají statisíce příznivců – českých rodičů žijících po celém světě. Najdete tam odpovědi na problémy s těmi nejmenšími dětmi, které ještě ani nemluví, ale i se školáky a teenagery a dokonce i odpovědi na související problémy rodičů samých.

Pokud Nevýchovu neznáte, tak malá ukázka z početných článků na blogu – vybrala jsem ty vztahující se k autoritě. Třeba vás něco osloví. Koho odradí název nebo forma, je to jeho právo, nemusí dál číst ani nám to sdělovat.

Nezvladatelné dítě: Jak k němu najít cestu. Nepřeslechněte jeho volání

Jakou autoritu dítě potřebuje, aby vás chtělo poslouchat

Když se dítě sekne a respektující přístupy selhávají: Co s ním?

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger