Co je to JakseRychleNaucit.cz?

sobota 24. října 2020 ·

Jmenuji se Honza Kohut a jsem normální student jako většina z vás. Ještě před několika lety jsem se s učením trápil. Proto jsem se začal zajímat o efektivní metody učení, četl jsem, zkoušel nejrůznější techniky a během 3 let jsem si vybudoval strategie učení, které ohromně zlepšily mé výsledky a zkrátily dobu učení.


Zdroj.


Jestli se chcete i vy učit rychleji a efektivněji, jste na správném místě. Ve škole nás bohužel nikdo nenaučil, jak se správně učit. Na stránkách jakserychlenaucit.cz poznáte strategie studia, které mohou několikanásobně zrychlit vaše učení. Efektivní učení není jenom pro vyvolené, techniky se může naučit každý a vůbec nezáleží na vaši současné inteligenci nebo známkách. Vlastně sám jsem toho příkladem, už v 3. třídě jsem měl na vysvědčení trojky a ve školce mi byl doporučen odklad, dneska se učím skvěle a patřím k nejlepším na své vysoké škole, všechno díky metodám efektivního učení, které máte na dosah ruky.


Pokud se chcete učit efektivně, nejlepší věc, kterou můžete udělat je, že se přihlásíte do mého e-mailového kurzu efektivního učení, ve kterém vás všechno krůček za krůčkem naučím. A víte, co je na tom nejlepší? Všechno je to zdarma!


Neslibuji vám techniky, které zázračně a bez jakéhokoliv úsilí “vlijou” tisíce informaci do vašich hlav. Ale slibuji vám, že pokud techniky začnete používat, budete se učit rychleji a z učení budete mít mnohem lepší pocit.


Je mi 22 let a přes 5 let pro vás dělám stránky jakserychlenaucit.cz, které navštívilo přes 600 000 studentů. Pomáhám vám se učit rychleji a efektivněji v souladu s vědecky ověřenými principy učení. Také se zaměřuji na produktivitu, time management a osobní růst. 


Je divné, že nás ve školách nikdo nenaučil, jak se správně učit. Každý student se můžete učit rychle a efektivně. Stačí vědět, jak na to. Vrozená inteligence, čas nebo úsilí jsou až na druhém místě. Nejvíce záleží na tom, jaké metody při učení používáte.


Více si toho o mně můžete přečíst v mém příběhu.


Bylo nebylo království za sedmero horami, kde mladého Honzu obdarovala kouzelná víla schopností rychlého a efektivního učení. Ne, dělám si srandu, takhle to vážně nebylo. Vlastně jsem žádný talent nikdy nebyl.


Na základní škole jsem patřil k průměrným, ne-li podprůměrným studentům. Na vysvědčení jsem dostával z jazyků a matiky trojky. Svou první trojku na vysvědčení jsem dostal snad už v 3. třídě.


Učení mě vůbec nebavilo, mnohem raději jsem běhal venku nebo se díval na televizi. Když už jsem se náhodou donutil učit, neudržel jsem na dlouho pozornost. K tomu všemu mi šlo učení poměrně pomalu, nevěděl jsem, jak na to.


Jednoho dne jsem si uvědomil, že v ničem nevynikám. Všechno mi šlo tak nějak napůl, nebyl jsem skvělý ve škole, nešel mi sport, nebyl jsem ten nejvtipnější, ani nejhezčí. To mě celkem štvalo. Když je vám 14 let, začínáte přemýšlet o své budoucnosti, ale hlavně o tom, jak zaujmout holky.


Já ve svých rukávech neměl žádné pomyslné trumfy.


Tak mě tehdy nenapadlo nic blbějšího než začít kouzlit. Říkal jsem si, že budu alespoň v něčem vynikat. K Vánocům jsem si přál knížku Magie a manipulace mysli britského mentalisty a kouzelníka Derrena Browna.


Do knihy jsem se hned začetl. Ale více než triky mě zaujala kapitola o paměti, a to odstartovalo mojí vášeň. Od té doby jsem pamětí a metodami efektivního učení posedlý. A postupně se to začalo pozitivně projevovat na mých výsledcích ve škole.


Já, průměrný student, který nikdy neměl rád čtení, jsem si kupoval knížky o učení, produktivitě, psychologii… Později na střední škole, když jsem už uměl lépe anglicky, jsem se dostal k volně dostupným vědeckým studiím. Absolvoval jsem zahraniční kurzy a dodnes mě baví se o efektivním učení dozvídat nové věci.


Ve škole mi to začalo jít, já, průměrný student, jsem měl zničehonic skvělé známky. I když jsem učením trávil minimum času. Živě si pamatuju, jak se mě učitele překvapeně ptali: “Honzo, co se s tebou stalo, začali tě doma mlátit? Co se stalo, že se najednou tak dobře učíš?”


Maturitu jsem zvládl se samými jedničkami, aniž bych se musel dlouze učit. Na vysoké se mi daří také velmi dobře, a to hlavně zásluhou efektivních metod učení (svou roli hraje také organizovanost, produktivita a time management). 


Jak se vám daří ve škole, nezáleží až tak moc na vaší inteligenci, času stráveném učením, úsilí nebo dosavadních výsledcích. Především jde to, jak umíte využívat svůj mozek. Učte se neefektivně a budete muset vynaložit spousty úsilí a času, abyste něco dostali do paměti. Učte se efektivně a naleze vám to do paměti velmi snadno.


To je hlavní myšlenka mého příběhu! Většina studentů se učí zbytečně moc pomalu a neefektivně. Nevyužívají svůj mozek tak dobře, jak by mohli. Navíc je spousta neefektivním metod klamavá (tzn. máte pocit, že to umíte, ale skutek utek). Každý student se může efektivně a rychle učit. Stačí začít používat správné postupy! Dělat jinými slovy to, co má vaše hlava ráda.


Téma efektivního učení a produktivity mě nesmírně baví a jako student cítím jakousi povinnost předávat znalosti z oblasti efektivního učení dál. Přeju si, abyste dokázali také svůj potenciál naplno využít. 

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger