Projekt Chytré Česko získal cenu EDUina Media 2020, odlišuje se záběrem i dostupností

pátek 11. prosince 2020 ·

Porota ceny EDUina Media udělila mimořádné ocenění projektu Chytré Česko z vydavatelství Economia. Dlouhodobý speciál Aktuálně.cz, Hospodářských novin a Nadace České spořitelny se věnuje popisu stavu českého školství i největších výzev, před kterými stojí. Hledá zároveň možná řešení palčivých problémů českého školního systému a nabízí příklady dobré praxe.


Zdroj: Aktuálně.cz 1. 12. 2020


Za projektem stojí redaktoři vydavatelství Economia Zuzana Hronová a Nikita Poljakov. Porota na jejich projektu ocenila především kontinuitu, systematičnost a šíři záběru. Bohulibé jí přišlo také pokrytí všech stránek a cílových skupin vzdělávání a vzdělávací politiky.


"Na projektu Chytré Česko si ceníme i toho, že jde dnes o portál, kde jsou k dispozici už desítky textů využitelných pro informování a orientaci jak učitelů, tak rodičů v tématu vzdělávací reformy a proměny školství. Právě ona dlouhodobost a dostupnost je výraznou kvalitou projektu, jíž se odlišuje od běžného mediálního provozu," uvedla tisková mluvčí EDUin Pavla Lioliasová.


Vedle ceny pro novináře udělovalo EDUin také ceny projektům, které pomohly ve smysluplném vzdělávání během uzavření škol z důvodů pandemie. Ať už šlo o doučování žáků, hlídání dětí zaměstnanců nemocnic nebo popularizaci vědy v rámci on-line vysílání. EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se ve školství a vzdělávání děje.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger