Pojišťovna VZP rozdává zdarma pohádkové knížky. Až do konce února žádejte o knížky pro děti a hrajte o notebooky a tablety

sobota 6. února 2021 ·

Pokud jste škola, školka, dětský domov, sociální centrum, kroužek nebo třeba dětské oddělení v nemocnici, zkrátka jakákoliv instituce nebo sdružení, které pracuje s dětmi, požádejte o pohádkové knížky. Pojišťovna VZP, a.s. a její projekt Oživíme Česko vám je pošle zdarma. Neplatíte ani knížky, ani poštovné. Nic


O knížkách Čáry máry bublifuk a Pohádky z mechového lesa


Dvě tisícovky dětských knížek zdarma věnovala projektu Oživíme Česko spisovatelka Jaroslava Pechová. Knížky jsou psané velkými písmeny a doplněné pestrobarevnými ilustracemi.


„Uvědomila jsem si, jak moc zasáhly události kolem covidu-19 i do života dětí. Proto bych chtěla tyto knížky věnovat především těm, kteří potřebují trochu více pomoci, než je obvyklé. Ať už se jedná o děti z rodin, kde se musí šetřit, nebo o děti v nemocnicích či dětských domovech. Věřím, že knížky udělají radost všem dětem, které se chtějí zlepšit ve čtení a hlavně se pobavit úsměvnými příběhy malých hrdinů z lesa a od rybníka,“ komentuje svoje důvody autorka. 


O knížky zdarma Čáry máry bublifuk a Pohádky z mechového lesa” požádejte na www.ozivimecesko.cz/pohadkovakniha



Soutěž pro děti o notebooky a tablety


Máte-li zažádáno o knížky zdarma, můžete se také zapojit do soutěže o notebooky a tablety. Jediné, co je potřeba udělat, je, aby děti pod vedením svých učitelů nebo vychovatelů vytvořily jednoduchou pohádkovou knížku. Příběh musí být originální a nesmí kopírovat už existující pohádky a pohádkové postavy. V knize se naopak musí objevit postava medvídka Vildy, který je maskotem dětského úrazového pojištění PVZP.


Soutěž trvá do 28. února 2021. Každá instituce se může do této akce zapojit neomezeným počtem vytvořených pohádkových knížek. Ze všech došlých prací porota vybere vítěze, mezi něž rozdělí devět notebooků a tři tablety.



____________________________


O projektu Oživíme Česko

Oživíme Česko je celonárodní projekt, jehož iniciátorem je Pojišťovna VZP, a.s. Projekt klade důraz na podporu poctivého českého podnikání, služeb, kultury a školství po koronavirové krizi.


Webová stránka projektu: www.ozivimecesko.cz 



0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger