Zážitkově online

sobota 29. května 2021 ·

Prázdninová škola Lipnice aktuálně spouští vzdělávací kurzy pro pedagogy online. Přestože nebylo snadné přenést kurz, který je postavený na osobním prožitku, do online formy, věříme, že se nám podařilo kvalitu našich kurzů udržet i v online podobě. Rádi bychom pedagogům prostřednictvím našich kurzů přinesli novou inspiraci a energii, kterou všichni v aktuální době velmi potřebujeme. 


Do online podoby jsme převedli jak vzdělávací kurzy vedené formou zážitkové pedagogiky, tak rovněž metodické kurzy, ve kterých účastníky seznámíme se základními technikami využívanými v zážitkové pedagogice. Všechny kurzy budou jak jinak než zážitkové, takže se účastníci nemusí bát unavujícího frontálního výkladu. 



A jaké kurzy konkrétně chystáme? 


9. června to bude sebezkušenostní čtyřhodinový kurz Psychická pohoda pro pedagogy, ve kterém účastníkům pomůžeme najít zdroje energie a tipy, jak se o ně starat. 


8. a 28. června proběhne akreditovaný kurz Úvod do kolegiální podpory, ve kterém si vyzkoušíme některé z prvků kolegiální podpory, vytvoříme akční plán implementace některých prvků KP do života školy a budeme si povídat o konstruktivistickém modelu kolegiální podpory 3S. 


Kromě vzdělávacích kurzů vedených zážitkovou pedagogikou nabízíme také metodické kurzy zážitkové pedagogiky. Konkrétně to bude akreditovaný kurz Hra jako prostředek pro vzdělávání, který proběhne 8. června a představíme si v něm, jak nám může hra ve výuce posloužit a jak s ní pracovat. 


Druhým kurzem pak bude 11. června Učíme zážitkem aneb základy zážitkové pedagogiky v praxi. I tento kurz je akreditovaný a je možné ho brát jako ochutnávku dlouhodobého certifikovaného výcviku Metod zážitkové pedagogiky. 


Více informací o kurzech najdete na www.psl.cz

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger