Alena Štuková: Hry s matematikou pro 3.–9. třídu ZŠ

sobota 17. července 2021 ·

Kniha matematických her se snaží zpřístupnit matematiku všem dětem: těm matematicky nadaným, ale i těm, které matematika zrovna moc nebaví. Známé hry přizpůsobuje jednoduchému i složitějšímu matematickému jazyku (pexeso, domino, hra v kostky, bingo), vedle toho kniha obsahuje i spoustu zcela nových her.


Provází děti do světa sčítání a odčítání, malé i velké násobilky, zlomků, hodin, geometrických tvarů, prostorové představivosti, pomáhá rozvíjet logické myšlení prostřednictvím matematických šifer a kódů atd.


Každá hra je v knize jednoduše popsána, obsahuje počet hráčů, rozpis pomůcek a procvičovanou matematickou operaci, případně obměnu hry (její těžší variantu pro vyšší ročníky), přílohu v podobě záznamového archu či komponenty potřebné ke hře. Stačí tedy přílohu z knihy pouze vykopírovat a použít ji ke hře popsaným způsobem.


Kniha her se zaměřuje na procvičení učiva od 3. ročníku ZŠ až po konec druhého stupně. Mnoho her je ale upraveno a dají se použít již od 1. ročníku ZŠ. V hrách totiž často jde o metodu a postup hry samotné. Procvičované učivo si učitel do her může dosadit sám dle vlastní potřeby.


Alena Ščuková vyučuje matematiku na prvním i druhém stupni ZŠ, vede matematický kroužek a je zapálenou počtářkou.


Více informací a ukázky najdete ZDE.




0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger