Jak můžete vzdělávat děti v kyber-bezpečnosti zábavně?

pátek 12. listopadu 2021 ·

Projekt Kraje pro bezpečný internet funguje od roku 2013 a k dnešnímu dni má na svém on-line kontě několik desítek vzdělávacích videospotů, e-learningových lekcí nebo pracovních listů. Všechny materiály jsou pro děti, rodiče, ale i učitele zdarma, a to nejen díky podpoře 13 krajů ČR a hlavnímu městu Praha.


Zdroj: Protext 12. 10. 2021


Každoroční součástí projektových aktivit je také vzdělávací kvíz pro žáky a studenty základních a středních škol. Ten letošní odstartoval 21. září a děti i školy se do něj mohou zapojit až do 28. února 2022.



Jak se zapojit


On-line vzdělávací kvíz je dostupný na webu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Soutěžící si ve 20 náhodně vygenerovaných otázkách vyzkouší své znalosti o bezpečném chování na internetu. Před samotným kvízem doporučujeme načerpat informace v již zmiňovaných videospotech a e-learningových lekcích. Kdo v tomto kvízu uspěje, může si zkusit i Kvíz Plus, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti.



Vyhlášení vítězů


V březnu 2022 proběhne losování vítězů z řad jednotlivců i zapojených škol. Ti nejlepší řešitelé Kvízu PLUS se pak sejdou v krajských finálových kolech. Vítězové postupují do celostátního finále, které je naplánováno na konec školního roku.



O co se hraje?


Jako každý rok, i letos jsou hlavními partnery soutěžního kvízu společnosti Microsoft a Gordic. Vítězové se tak mohou těšit na hi-tech výhry v podobě mobilních telefonů, tabletů nebo fitness náramků.


Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován po záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Vedoucím krajem projektu je Kraj Vysočina. Projekt chce zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. 


Projekt KPBI nabízí kromě e-learningových kurzů pro žáky, učitele, rodiče, veřejnost, sociální pracovníky a policisty také videospoty a pracovní listy pro různorodé cílové skupiny, včetně seniorů.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger