Kristin Roskifte: Každý (se) počítá

sobota 11. prosince 2021 ·

Na počátku není nikdo. Nula. Na konci je skoro osm miliard lidí. Potkáváme se doma, v lese, na závodech, svatbách, v parku, v dopravní zácpě, na demonstraci, na pláži u vody. A pokud ne, tak se, Doufejme, zase brzy potkávat budeme.


Každá strana či dvoustrana knihy je zaměřena na počítání (od 0 do 30, následně 45, 50, 60, 65, 75, 85, 90, 100, 135, 200, 400, 1000, 7 800 000 000). Každé číslo v knize je doplněno krásnými a vtipnými ilustracemi a doprovodnými otázkami založenými na hledání v obrázku, ale i na sociálním čtení, vymýšlení příběhu, snění, fantazii. Všichni žijeme na jedné planetě, každý jsme jedinečný, každý (se) počítá. A jedním z nich jsi ty!


Kniha ve světě získala Cenu Severské rady za literaturu. Byla zařazena do užšího výběru knih do Brageprisen, nejprestižnější literární ceny Norska. A tamtéž získala Zlatou cenu Nejkrásnější knihy roku 2019, a to jak v oblasti textové, tak i ilustrační. Byla nominována na mnoho světových cen za ilustraci a přeložena do více než 25 jazyků.


Kniha je určena dětem od 5 do 10 let.


Kristin Roskifte vystudovala obor ilustrace na univerzitě v Londýně. Pracuje v oblasti reklamy a designu a přes 15 let se věnuje knihám jako ilustrátorka a redaktorka na volné noze. Je autorkou 8 obrázkových knih pro děti.


Ukázky z knihy najdete ZDE.





0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger