Žáci se mohou se třídou zapojit do StarDance v soutěži Tančí celá škola

úterý 16. listopadu 2021 ·

Pohyb, spolupráce, kreativita a zábava. To v sobě spojuje právě spuštěná soutěž vzdělávací platformy ČT edu „Tančí celá škola“. V návaznosti na oblíbený formát StarDance se aktivita snaží povzbudit žáky základních škol k tomu, aby si sami, nebo spolu s učiteli, vyzkoušeli nové dovednosti. Po dlouhém období distanční výuky si tak mohou zkusit novou sportovně-uměleckou disciplínu a trochu se pobavit. Vyhrát mohou lekci od profesionálních tanečníků StarDance přímo ve škole či další zábavné ceny. 


Soutěž Tančí celá škola probíhá ve dvou kategoriích – pro první a druhý stupeň ZŠ. Zájemci musí dát dohromady minimálně šestičlenné taneční skupinky, horní hranice ale omezená není. Zapojit se tak může třeba celá třída nebo škola, týmy mohou utvořit i kamarádi z různých ročníků. Soutěž je otevřená také pro školy umělecké, ale pouze pro ne-profesionály. 


Společně pak musí žáci využít alespoň dva prvky z choreografie, kterou pro ně připravilo deset hvězdných párů, jež se účastní letošního ročníku StarDance. Zbytek choreografie si mohou domyslet, nebo tančit přesně podle předlohy na hudbu, která je na webu ČT edu k dispozici ke stažení. Pak už stačí vystoupení jen nacvičit, pořídit z něj videozáznam a poslat do ČT edu, a to prostřednictvím platformy iReportér. Pro tuto příležitost je vytvořený speciální hashtag #TANCICELASKOLA. 


„StarDance má několik jedinečných kvalit, které jsme se snažili v naší aktivitě pro školy zohlednit. Přirozeně motivuje k pohybu, kterého během loňského distančního vyučování možná žáci neměli tolik jako v klidnějších dobách,“ vysvětluje Alžběta Plívová, vedoucí Komunikace a vnějších vztahů České televize. „Celý je v podstatě výsledkem procesu učení, během nějž si osobnosti z různých oborů, svou pílí i kreativním přístupem, osvojují úplně nové dovednosti,“ dodává.


Kromě toho má televize podle Plívové z minulých let zkušenost s pozitivními reakcemi od dětských diváků. „Píší nám celé třídy s tím, komu fandí, co se jim líbí. StarDance je baví a chtěli jsme jim tak dát možnost se do dění kolem pořadu více zapojit.“


A co mohou žáci vyhrát? Lekce tance pod vedením profesionálů, prohlídka prostor, kde trénují páry ze StarDance, nebo třeba věcné ceny od České televize – nejen tyto odměny jsou připraveny pro nejlepší soutěžní týmy. Ty vybírá tříčlenná porota. Absolutní vítězové budou vyhlášeni 17. prosince. 


Podrobné informace k soutěži, ukázková choreografie i hudba ke stažení jsou dostupné na www.ctedu.cz


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger