Materiály a aktivity JSNS k současnému dění

pondělí 14. března 2022 ·

V souvislosti s aktuálními událostmi na Ukrajině jsme z portálu JSNS.CZ vybrali dokumentární filmy, lekce, materiály a aktivity do hodin a také řadu doporučení pro vyučující k tomu, jak s žáky mluvit o válečném konfliktu, uprchlících, mediální manipulaci a propagandě. Na stránce Válka na Ukrajině najdete speciálně připravený výběr lekcí k současné situaci spolu s aktivitami do hodin nebo publikaci Podoby ruské propagandy. 


Využijte materiály JSNS, které Vám pomohou mluvit s žáky a studenty o ruské vojenské invazi na Ukrajinu, dopadech na životy běžných lidí, o uprchlících i o propagandě a mediálních manipulacích, které agresi předcházely a dále ji doprovází. Nabídku materiálů a aktivit budeme postupně rozšiřovat. 

 


Doporučené lekce: výběr lekcí k současné situaci


Využijte lekce, které Vám pomohou s žáky mluvit o ruské vojenské invazi na Ukrajinu, dopadech na životy běžných lidí, o uprchlících i o propagandě a mediálních manipulacích, které agresi předcházely a dále ji doprovází.



Současná ruská propaganda


Připravili jsme výběr lekcí, které žáky seznámí s prostředky mediálních manipulací a nástroji moderní ruské propagandy. 



Metodický materiál Válečný konflikt jako téma ve výuce: doporučení, vhodné materiály a aktivity


Podívejte se na sadu doporučení, jak a proč s žáky mluvit o válce. Reagujte na obavy žáků, sdílejte společně emoce, vzájemně se povzbuzujte a tmelte třídní kolektiv.



Válka na Ukrajině: otázky a odpovědi


Materiál poskytuje základní přehled o ruské invazi a propagandě, o historii konfliktu a jeho souvislostech.



Publikace Podoby ruské propagandy


Publikace přibližuje současnou ruskou propagandu, její motivy a rysy směřované jak do ruské společnosti, tak do zahraničí. 

 


Online debata: Týden války na Ukrajině


Podívejte se na záznam debaty, během níž odborníci diskutovali o příčinách válečného konfliktu, jeho dopadech na obyčejné lidi, o humanitární pomoci nebo mediální manipulaci.


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger