Angelika Rohwetter: Únava ze soucitu

sobota 14. května 2022 ·

Cítíte při práci s lidmi nudu a netrpělivost? Jste při terapii nesoustředění, unavení, díváte se tajně na hodinky? Máte pocit, že jste to samé už slyšeli mockrát? Vaši pacienti se nelepší? Máte radost, když klient zruší setkání? Pak možná zažíváte únavu ze soucitu.


Autorka vymezuje, v čem se tento jev liší od vyhoření, deprese a sekundární traumatizace, a nabízí psychologům a terapeutům, ale také sociálním a pedagogickým pracovníkům, jak s takovou únavou pracovat. Dívá se na problém například z pohledu terapie stavů ega a popisuje, co znamená, když je pomáhající jedinec zraněný nebo bezmocný. Autorka vnímá jako nejdůležitější práci se sebou samým a k tomu předkládá celou řadu metod a technik. Nabízí kazuistiky, různá cvičení a návody pro terapeutickou praxi s klientem i se skupinou.


Angelika Rohwetter je psycholožka specializující se tělovou terapii, práci se staršími lidmi a traumaterapii. Pracuje ve vlastní praxi v Brémách a je autorkou řady publikací.


Více informací a ukázky najdete ZDE.




0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger