Ladislav Vrchovský: Statek. Strhující příběh podle skutečných událostí

sobota 11. června 2022 ·

V nakladatelství Grada v dubnu vyšlo strhující vyprávění o Františku Zíkovi, jeho rodině, počinech na poli zemědělství i politiky, vyprávěné napříč dějinami.


Je inspirujícím počinem z pera Ladislava Vrchovského, českého publicisty, prozaika a divadelního kritika. Zcela unikátní svědectví o statku rodiny Zíků se odvíjí na pozadí rozpadu Rakousko-uherského císařství, zrodu Československé republiky, první i druhé světové války a v neposlední řadě také totalitního komunistického režimu po roce 1948 až do současnosti.


Příběh o touze uchránit vlastní majetek, někdy i za cenu nejvyšší – za cenu krve a lidských životů. Po jeho přečtení však zjistíte, že autor svým vyprávěním navrací naději a víru v dobrotu lidského srdce a oslavuje vztah k rodině, ke vzdělání, k poctivosti a k češství. Příběh, který reflektuje nejen události minulosti, ale dá se aplikovat i na současnost. Čtenáři například Aleny Mornštajnové či Michala Vaněčka tuto knihu rozhodně ocení.


Více informací o knize najdete ZDE.




0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger